TwitterFacebookYoutubeRSS

Com és tradició, Sant Joan de les Abadesses viurà una diada de Sant Jordi plena d’activitats a l’espai públic, sempre que la meteorologia ho faci possible. Com és habitual, l’activitat se centrarà al bell mig de la vila, al passeig comte Guifré, on des de les 10 h i durant tot el dia hi haurà parades de roses i llibres.

L’alumnat de l’Institut Escola Mestre Andreu també hi tindrà un protagonisme especial perquè ja des de ben d’hora, de 9 a 10.45 h, els infants de Primària faran lectura de textos en veu alta, activitat que reprendran l’alumnat de Secundària a les 12.30 h.

202404 SANT JORDI 2024 a mida gran

A més, a les 11 h, es farà el lliurament dels premis del XIV Certamen literari Joan Maragall en la seva versió escolar, que després que en els darrers anys s’atorguessin al Teatre Centre i al pati del nou edifici de Secundària, enguany l’acte es trasllada a la plaça Major, per compartir l’esdeveniment amb tota la població. L’entrega de premis en la categoria d’adults s’haurà fet el dissabte 20 d’abril, quan finalitzi ‘Els llops de Guimerà’ amb el rapsode Valentí Maymó. Enguany s’han presentat 16 obres.

A la tarda les activitats continuaran a la plaça amb la biblioteca al carrer, un intercanvi de llibres a proposta del Consistori Juvenil, tallers de punts de llibre a càrrec de l’AFA El Molí Petit (que també recollirà contes infantils de zero a tres anys per a l’escola bressol), un taller infantil de petits titelles amb la Biblioteca Josep Picola i un taller de treballs manuals de Sant Jordi a càrrec d’Ubuntu.

Les veus de la residència

Un dels llibres locals que segurament generaran més atenció és el de Les veus de la residència, una publicació de l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Escola Mestre Andreu que han fet en el marc del Projecte Artístic Agents i a través del qual han escrit 12 contes a partir de converses amb les persones ateses a la Fundació Emma. El llibre es presentarà oficialment el 19 d’abril, a les 18.30 h, a la Biblioteca Josep Picola, i es vendrà aquell dia i durant la Diada, a la parada de l’alumnat al passeig. Els beneficis del llibre es destinaran al viatge de final de curs dels alumnes que ara fan 3r d’ESO.

202404 les veus residencia

2 a mida gran