TwitterFacebookYoutubeRSS

L'agermanament entre Sant Joan de les Abadesses i Le Palais sur Vienne té una nova cita a la nostra vila a partir de la setmana vinent. Enguany, infants francesos arribaran a la nostra vila el diumenge 26 de maig i faran estada amb famílies santjoanines fins al divendres 31 de maig. Dilluns faran activitats per conèixer la vila i seran rebuts pel consistori a l'Ajuntament, dimarts faran una visita a Núria, dimecres aniran a Barcelona, dijous faran una excursió a Ogassa i també coneixeran de prop el folklore català amb l'ajuda de la Colla de Geganters i Grallers, i divendres es farà el comiat.

La relació entre ambdues poblacions es remunta a l’any 1990 quan els equips del futbol base del CE Abadessenc varen ser convidats a un torneig del poble francès. La invitació es va repetir l’any vinent i la bona entesa va fer que es comencés a parlar de la possibilitat d’agermanar-se, converses que es varen consolidar l’11 d’octubre de 1992 quan els alcaldes Gerard Costa i Jean Claude Cruveilhe varen signar el compromís a França, i un any més tard a Sant Joan.

Des de llavors s’han succeït estades de veïns i veïnes d’ambdues poblacions, festes i celebracions, però l’aspecte més important i consolidat és l’intercanvi entre l’alumnat de les escoles dels dos pobles, que els permet viure una experiència única, a la vegada que poden practicar l’idioma francès.