TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest dimecres 7 de setembre al matí ha tingut lloc la visita d’obres de les noves instal·lacions funeràries de Sant Joan de les Abadesses, que l’empresa Àltima està construint al costat del cementiri de la població (a la cantonada del Passeig Jaume I amb carrer Joan Coromines i Cufí), al barri de la Coromina del Bac. Les obres van començar fa 3 mesos i la previsió és que finalitzin el pròxim mes de desembre.

 

L’acte d’avui ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, el conseller delegat d’Àltima, Jordi Viñas, i del gerent de l’empresa funerària al Ripollès, Juan Catalán, que han guiat un recorregut pel nou equipament, que ja es troba en la fase d’obres interiors, per a la posterior execució dels acabats finals i l’inici imminent de la urbanització exterior.

Tal com ha manifestat l’Alcalde, Ramon Roqué, ”el nou equipament funerari substituirà i millorarà les prestacions que oferim des de la sala de vetlla que tenim en funcionament des de fa anys. Comptarem amb unes instal·lacions confortables, modernes i més funcionals per dur a terme els comiats dels éssers estimats”. Des d’Àltima, el gerent del Ripollès, Juan Catalán ha remarcat les característiques principals del nou equipament, com ara “el plantejament en planta baixa, per garantir en tot moment l’accessibilitat als usuaris, la priorització de la llum natural, que confereix més calidesa a l’espai, i l’amplitud de la sala de vetlla, que tindrà dues zones ben diferenciades, una per a l’estança dels familiars i una altra per al túmul del difunt”. En aquest sentit, la sala tindrà 55 m², amb una porxada coberta exterior, i serveis privats com bany, guarda-roba i zona de refrigeris. A més, el tanatori disposarà d’un oratori multiconfessional (on s’hi podran celebrar actes de comiat de tipus religiós o laic) amb capacitat per a 70 persones assegudes.

En total, l’equipament té una superfície construïda de 256 m², en planta rectangular, sobre un solar de 660 m². A l’exterior, disposarà d’un aparcament per als usuaris (amb un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics) i de zones enjardinades. Prestarà servei principalment a Sant Joan de les Abadesses i a altres poblacions properes, com Vallfogona, Sant Pau de Segúries i Ogassa.

202209 VISITA TANATORIEl nou tanatori disposarà d'obertures per assegurar llum i ventilació natural

Un equipament adaptat a les necessitats de les famílies i sostenible

Des del futur equipament, Àltima continuarà oferint serveis integrals a totes les famílies, des del moment de la defunció i la recollida del difunt allà on es produeixi, passant per la vetlla o la cerimònia i fins al destí final, al crematori o al cementiri que la família triï, les 24 hores dels 365 dies de l’any. La funerària garanteix també un servei totalment personalitzat, ja que s’adapta al que els usuaris necessitin, tant si disposen com si no d’assegurança de defunció.

D’altra banda, en el plantejament del nou centre, Àltima ha prioritzat els criteris respectuosos amb el medi ambient i l’estalvi energètic. En l'àmbit constructiu, s’ha treballat amb estructures prefabricades de formigó polit (que permeten una execució més àgil i ràpida i, per tant, una menor emissió de CO₂), falsos sostres fonoabsorbents, il·luminació interior i exterior de baix consum amb programació d’encesa en funció de la llum natural en cada moment del dia, i l’ús de vegetació autòctona de baixos requisits hídrics. A més, s’està treballant amb proveïdors de proximitat, amb l’objectiu d’incentivar l’economia local i, al seu torn, minimitzar l’impacte de la petjada de carboni.