TwitterFacebookYoutubeRSS
ramon-roque-alcalde-sant-joan-de-les-abadesses-salutacio

Benvolguts/es

En aquesta legislatura l'Ajuntament de Sant Joan fa una aposta decidida per l'adaptació de la nostra entitat a la societat digital que marca la segona dècada del segle XXI. Estem plenament decidits en prendre les regnes pels múltiples desafiaments i els elements fonamentals per aconseguir avançar en aquesta transformació. L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses no ha de ser aliè a aquest repte. S'està produint de forma clara la convergència de quatre forces determinants: la social, el mòbil, el núvol i l'explosió de la informació disponible. El Govern digital significa, gestionar eficaçment aquestes quatre forces.

Primer de tot, garantirem, amb tots els mitjans que disposem que Sant Joan de les Abadesses disposi de les tecnologies i operadores competitives de telecomunicacions de gran amplada de banda per evitar l'escletxa digital. No només perquè els vilatans i empreses en gaudeixin pel seu desenvolupament socioeconòmic, sinó per realitzar un canvi de paradigma en el govern municipal. Aquest web és un exemple de la nova era que suposa el govern digital, que implica tots els aspectes i competències de la nostra corporació municipal. Els vilatans i visitants es poden informar de les notícies de la vila, dels serveis que ofereix l'Ajuntament, dels recursos turístics i culturals que caracteritzen la nostra població i és una finestra oberta a la nostra administració.

En aquesta legislatura serem un dels primers ajuntaments de Catalunya en implantar l'administració pública electrònica, no només de cara al ciutadà, sinó internament, suprimint l'ús del paper en la gestió de tots els expedients administratius i en la relació amb els nostres proveïdors. Això, no només suposa una reducció de costos en paper, sinó que també permet guanyar eficiència i garantir al màxim la transparència i el control en la gestió dels recursos públics i en els tràmits que realitzen tots els ciutadans. Ampliarem els canals de comunicació digital; generarem més butlletins digitals sectoritzats; i crearem una nova secció de publicacions al web, on la revista SJA, els monogràfics de la Festa Major i les publicacions que realitzem en seran les protagonistes. Augmentarem la difusió de continguts en xarxes socials i implementarem més serveis d'informació per guanyar immediatesa i capil·laritat en la comunicació que forma part del nostre dia a dia, per fer més transparent la nostra gestió, també reforçada per la funció que realitza La Veu de Sant Joan, un referent d'emissora municipal de serveis, que la diferencia d'altres per la seva qualitat i prestigi en els continguts.


Ramon Roqué i Riu
Alcalde de Sant Joan de les Abadesses