TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha reordenat l’aparcament públic de Can Crehuet amb l’objectiu d’optimitzar l’espai disponible. Aquesta intervenció ha permès augmentar la capacitat d’estacionament en 30 noves places per a vehicles i tres per a motocicletes, arribant a un total de 90 espais d’estacionament.

La mesura s’emmarca en la voluntat del consistori de concentrar l’estacionament de vehicles en aparcaments dissuasius i reduir el trànsit al centre del poble, en favor dels vianants. La mesura també ve acompanyada d’una nova zona verda d’estacionament al carrer Mestre Andreu per fomentar la rotació de vehicles que han d’accedir als comerços i serveis del centre de la vila. Amb l’ampliació de la capacitat d’aquesta zona d’aparcament, Sant Joan de les Abadesses compta amb 180 places d’estacionament entre les dues grans bosses d’aparcament actuals a Can Crehuet i a les Cinc Fonts (a cinc minuts del centre a peu), a més de les que hi ha als carrers i altres espais públics.

Aquest augment de places també ajudarà a compensar les places que es veuran afectades durant el període d’obres de millora vinculades a la pacificació del centre, que començaran en les pròximes setmanes a la zona del passeig comte Guifré, plaça Torras i Bages, a l’entorn del Palau de l’Abadia i fins al pont de La Plana. Amb relació a les obres, també està previst que comenci aviat la segona fase de millora de la plaça Clavé quan s’acabi la primera fase de reurbanització a l’inici del carrer Ramon d’Urg, que ja es troba en la fase final. També es troben en execució les obres de millora dels carrers de la Vila Vella.

Els nous espais renovats proporcionaran un entorn més accessible, segur i atractiu, fomentant una major qualitat de vida per a tots els habitants de Sant Joan de les Abadesses. Per assegurar una comunicació ràpida i eficaç durant el període d’obres, l’Ajuntament crearà canals de comunicació específics per intercanviar informació amb els veïns i veïnes afectats, garantint així una coordinació òptima i una resolució àgil de qualsevol incidència que pugui sorgir.

202406 pla aparcaments