pres baner2
L'acte de presentació tindrà lloc el proper dissabte 20 d'octubre, a les cinc de la tarda, al claustre del Monestir de Sant Joan de les Abadesses i anirà a càrrec del President de la Junta del Monestir i Rector, Mn. David Compte, l'alcalde de la Vila, l'I·lm. Sr. Ramon Roqué, el President del Consorci Ripollès Desenvolupament, el Sr. Josep Maria Farrés i les editores del contingut dels materials presentats, les Sres. Marta Crispi i Miriam Montraveta.

L'acte comptarà amb la presència del director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, el Sr. Antoni Baulida.

Dins les actuacions del Pla de Dinamització del Producte Turístic Terra de Comtes i Abats s'emmarquen un seguit d'actuacions que ajuden a millorar la qualitat de la visita al Monestir de Sant Joan de les Abadesses; fruit d'un conveni de col·laboració signat entre la Junta del Monestir de Sant Joan de les Abadesses, el Consorci Ripollès Desenvolupament i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

El projecte de dinamització de la visita al Monestir de Sant Joan de les Abadesses és un projecte integral que té com a objectiu potenciar el patrimoni cultural del Monestir bo i millorant-ne la qualitat de la visita mitjançant una sèrie d'accions adreçades a tots els segments de públic i que s'adapten als seus interessos i necessitats.

Val a dir, que el projecte ha volgut emfatitzar l'excepcionalitat del Monestir de Sant Joan de les Abadesses, un cenobi lligat als orígens de la Catalunya comtal, però, sobretot, un Monestir que ha conservat la gairebé totalitat del seu arxiu documental i una gran part del seu patrimoni artístic-religiós.

El projecte es basa en un discurs rigorós, coherent i integral que té com a base un exhaustiu i sistemàtic treball de documentació històrica i que s'empelta en la cura del Monestir que, a nivell local, s'ha tingut durant molts anys.

El passat més d'abril es va presentar el llibre El Monestir de Sant Joan de les Abadesses, peça clau del projecte que es complementa amb el material audiovisual, interactiu i imprès que es detalla a continuació:

 -      Audiovisual del Monestir de Sant Joan de les Abadesses
-       Fulletó informatiu per seguir la visita al Monestir i el Museu de Sant Joan de les Abadesses
-       Guia virtual, tableta interactiva per visitar el Monestir de Sant Joan de les Abadesses
-       Dossiers didàctics per les visites escolars al Monestir de Sant Joan de les Abadesses
-       Nova pàgina web del Monestir de Sant Joan de les Abadesses
-       Guia del Monestir i del Museu per aprofundir i complementar la visita al Monestir de Sant Joan de les Abadesses

web materialmonestir


Per a més informació:

Àrea de Turisme i Cultura – Palau de l'Abadia
Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses
Telèfon: 972 72 05 99
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.