fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • La Vila
  • Notícies
  • 15 sol·licituds per a rehabilitació d'edificis de la Vila Vella en la 1a. convocatòria

15 sol·licituds per a rehabilitació d'edificis de la Vila Vella en la 1a. convocatòria

ajutsvilavellaAmb la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i el Departament de Medi Ambient i Habitatge en el qual, en el marc del Pla de Barris, es declarava la Vila Vella Zona d'Especial Atenció, s'obria una oportunitat que molts santjoanins residents en aquest barri han sabut aprofitar.
Quan la rehabilitació es produeix en un barri considerat Zona d'Especial Atenció, les quatre principals avantatges respecte els ajuts ordinaris que cada any concedeix aquest departament de la Generalitat de Catalunya són:
1.el procediment habitual de sol·licitud s'escurça un any,
2.l'informe tècnic previ (que és imprescindible i vinculant) corre a càrrec de l'Ajuntament, 
3.es produeix un increment del 10% sobre l'ajut a percebre i
4.els sol·licitants d'ajuts no necessiten desplaçar-se fins a Ripoll ja que tota la tramitació es realitza des de l'Ajuntament de Sant Joan.
Finalment, 15 persones o comunitats de veïns es van animar a sol·licitar aquests ajuts. Les sol·licituds més habituals han estat per a rehabilitació de façanes, amb 8 tramitacions. Ara bé, la diversitat de les sol·licituds ha estat la nota dominant d'aquesta 1a. convocatòria ja que, per exemple, tres persones han demanat subvenció per a rehabilitar la coberta i tres més per a millores en les instal·lacions comunitàries. Finalitzat el termini d'enguany, que es va tancar el passat 30 de maig, des de l'Ajuntament ja s'ha començat a preparar la següent convocatòria.

Directiva de privacitat de la Unió Europea