'Entre el no res i la mort' de l’artista Jordi Tolosa és la mostra que acollirà l’Espai Art l’Abadia del Palau de l’Abadia a partir del pròxim 19 de desembre i fins al 21 de febrer. L’exposició planteja un seguit d’interrogants en aquests temps de rapidesa i superficialitat; qüestions sense resposta davant peces on el llenguatge ens traeix i la ironia ens acompanya, amb l’única seguretat del pas inexorable del temps.

L’escriptora Fina Duran descriu així l’exposició de Jordi Tolosa: “A través de la força de la simplicitat del ferro o de la fragilitat del dibuix, però sempre amb la depuració de la forma fins a arribar a l'eliminació de tot allò que no és essencial, ens trobem davant d'unes peces que ens parlen de la ironia d'uns coneixements basats en realitats possiblement dubtoses. Afirmem que l'infinit és allò que no té fi, però l'artista ens presenta un infinit numerat i la nostra afirmació queda presonera en la temptativa d'acotar l'infinit o en la possibilitat de trobar-nos amb un infinit perdut”.

La inauguració es farà el 19 de desembre a les 12 hores. L’horari d’exposició és de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 h, i els diumenges, de 10 a 14 h. L’aforament de l’espai serà limitat seguint les mesures sanitàries per la Covid-19. Per accedir a la sala, serà obligatori l’ús de mascareta i de gel hidroalcohòlic.

Jordi Tolosa
Jordi Tolosa (Badalona, 1956) va estudiar a Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona. Les seves últimes exposicions han estat a l’Arts Sta. Mònica (2019); a l’ACVIC, a l’Institut d'Estudis Il·lerdencs, a Can Manyè d'Alella, a la Sala Trinitaris Vilafranca (2018-2017) i a la Fundació Marguerita de Monferrato de Balaguer, al Centre d'Art Maristany de Sant Cugat i a l'Espai Betùlia de Badalona (2016).

Tolosa té obra a diferents fons d’art: a la Generalitat de Catalunya, al Museu d'Art de Cerdanyola, a la Fundació Suñol, a la Fundació Vilacasas i a la Fundació Marguerita de Montferrato.

Del 19 de desembre al 21 de febrer de 2020
Inauguració dissabte 19 de desembre – 12 h
Exposició 'Entre la mort i el no res'
Espai Art l’Abadia – Palau de l’Abadia

L’exposició romandrà oberta al públic de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 h; i diumenges, de 10 a 14 h.

202012 JORDI TOLOSA