TwitterFacebookYoutubeRSS

La Biblioteca Josep Picola està d'estrena. Des de principis de setembre, poden endur-se a casa en préstec un dels 30 jocs de taula que la biblioteca ha adquirit recentment. Es tracta de jocs per a diferents edats i de temàtiques i mecàniques diverses gràcies a la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El fons es continuarà ampliant amb l'adquisició anual de nous títols. La durada del préstec, de la mateixa manera que ja passa amb llibres i pel·lícules, és de 30 dies. En aquest cas, però, el préstec es limitarà a un únic títol per usuari.

La funció principal dels jocs de taula és divertir, però mitjançant el seu ús es treballen també valors, capacitats i competències de vital importància per a la vida. Els jocs ajuden al desenvolupament de les capacitats motores, sensorials i mentals dels més petits de la casa. En el cas dels nens en edat escolar, mitjançant el joc podem desenvolupar l'empatia i el respecte a les regles, les accions i opinions dels altres així com la concentració, la memòria, la imaginació i l'observació. En el cas de joves i adults, els jocs mostren com elaborar estratègies i prendre decisions per a resoldre problemes.
 
Jugar en família o amb amics és divertit, ens fa sentir bé i ens permet gaudir d'un ambient distès que contribueix a millorar el nostre estat d'ànim. El joc de taula és un moment immillorable per aprendre entre tots a bregar amb emocions com l'enuig, la frustració, l'agressivitat i l'actitud enfront de la victòria i la derrota.

El nou fons de jocs de taula és fruit de l'experiència que va començar amb les matinals de jocs de taula que se celebren a la biblioteca, l'últim dissabte dels mesos senars. 

Podeu consultar el llistat inicial de jocs en pdfaquest enllaç.