TwitterFacebookYoutubeRSS

Dimarts 13 de desembre al matí, en una sessió ordinària de la Comissió d’Educació on va assistir l’alcalde Ramon Roqué i la regidora d’Ensenyament Montserrat Tallant, tots els partits presents a l'acte varen votar a favor d’incorporar el cost de la redacció i d’execució dels edificis d’Educació Infantil i Primària de l’Institut Escola Mestre Andreu a la Coromina del Bac, així com de tots els serveis que els hi correspon (sala polivalent-gimnàs, cuina menjador, patis…) en els pressupostos de la Generalitat corresponents a l’exercici 2023.

Aquest era el primer punt de la proposta, que en tenia un segon en el qual es demanava el compromís de licitació i execució, que hauria fet que la construcció hagués començat el 2023. Aquest segon punt va ser aprovat pels mateixos partits excepte el grup d’ERC, de qui depèn del Departament d’Educació, que es va abstenir. ERC havia presentat una esmena a la proposta per tal que aquests tràmits s'iniciessin en un termini no superior a dos anys, però l’esmena ha estat rebutjada per la resta, que defensaven que s’havia de prioritzar i acabar l’Institut-Escola pel bé del projecte i els infants.

La diputada del PSC Esther Niubó va defensar que “per culminar el projecte, cal que els edificis de Primària i Infantil estiguin a la Coromina del Bac, no es pot demorar més”. Per la seva banda, Francesc Ten, de Junts per Catalunya assenyalava: “És una injustícia que no s’hagués acabat en el seu moment. Un Institut-Escola segregat no té cap mena de sentit, ni urbanístic ni pedagògic”. També va defensar la proposta En Comú Podem, que va incloure la construcció dels edificis en el pacte dels pressupostos de 2022, tot i que no s’ha complert. En va parlar el seu diputat a la comissió, Jordi Jordán: “No podíem acceptar una esmena que el que vol és, una vegada més, retardar aquest projecte que nosaltres i tots els grups que hem signat la proposta trobem molt important.