TwitterFacebookYoutubeRSS
El regidor Miquel Marcé donant la benvinguda als regidors i regidores del Consistori Juvenil

El Consistori Juvenil de Sant Joan de les Abadesses, un òrgan representatiu i participatiu format per alumnes de 5è de primària i 1r d'ESO de l'Institut Escola Mestre Andreu, va celebrar el seu ple d'investidura dilluns 11 de desembre, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

Durant la sessió es va escollir l'alcaldessa del Consistori Juvenil, un moment clau en el funcionament d'aquesta entitat, que promou la participació activa dels joves en la vida municipal. Entre les propostes presentades pels candidats, s'han destacat idees com la creació d'un espai jove, la millora de la pista de l’edifici Duran i Reynals i l'impuls d'iniciatives per a l'accés a l'habitatge.

Després del procés de preparació i presentació de les candidatures, els membres del consistori varen escollir Laura Carles com a alcaldessa del Consistori Juvenil, amb una majoria absoluta de 9 vots. La resta d’alumnes que varen presentar candidatura varen ser Toni Carrillo, Mannar El Mrabet i Guiu Garcia.

La nova alcaldessa, Laura Carles, va ser felicitada pels seus companys i companyes i va rebre la vara de mans de l'alcaldessa sortint, Elna Bassaganya, en un acte simbòlic del relleu. El nou consistori juvenil està format per Laura Carles com a alcaldessa i Adriana Adam, Blanca Bosoms, Toni Carrillo, Mannar El Mrabet, Guiu Garcia, Neus Masdeu, Ian Gualda, Mariona Cortés, Cèlia Roqué i Queralt Vila com a regidors i regidores.

Aquesta iniciativa és un exemple de l'impuls de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i l’Institut Escola Mestre Andreu per fomentar la participació ciutadana des de les edats més joves, inculcant valors democràtics i de responsabilitat cívica entre els estudiants. A l'acte, hi va donar la benvinguda el regidor d'Educació, Biblioteca i Formació, Miquel Marcé, i el va conduir Neus Bosch, tècnica de joventut compartida de la Vall del Ter del Consell Comarcal del Ripollès.

La pròxima trobada del consistori, prevista per al 8 de gener de 2023, servirà per continuar amb aquesta tasca formativa i de representació dels interessos juvenils en la gestió municipal.

202312 consistori juvenil2

L'alumnat del Consistori Juvenil amb el regidors Miquel Marcé i Albert Carreras, i la regidora M. Lluïsa Pérez