TwitterFacebookYoutubeRSS

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, en col·laboració amb la Diputació de Girona i la Fundació Emys, farà públics els resultats de l'estudi enfocat a la conservació del patrimoni natural del gorg de Malatosca i el seu entorn. Aquesta iniciativa, que va sorgir de la necessitat d'equilibrar la convivència entre el medi ambient i les activitats humanes, especialment durant la temporada alta d'estiu, marca un pas endavant en la gestió sostenible dels espais naturals del municipi.

ACTUALITZACIÓ: Un cop feta la presentació, posem a l'abast de tothom el projecte, que podeu veure aquí.

El projecte destaca per l'elaboració d'un càlcul de capacitat de càrrega de l'espai i la proposta d'accions específiques per ordenar els accessos i regular els usos del gorg, garantint així la seva protecció i la biodiversitat que l'habita.

Un element clau d'aquesta iniciativa ha estat la participació ciutadana, facilitada a través d'una enquesta en línia que ha recollit l'opinió dels veïns i veïnes sobre la freqüentació i els usos del gorg. L’estudi també ha inclòs entrevistes amb tècnics municipals i responsables polítics, així com treball de camp.

Amb la presentació d'aquests resultats, s'obre una nova etapa en la qual es treballarà per l’aplicació de les directrius de l’estudi en la gestió d’aquest espai natural, amb l'objectiu de promoure un ús responsable i sostenible dels recursos naturals, per a gaudi de les futures generacions.

La presentació de la diagnosi i proposta de gestió del gorg de Malatosca es farà el dissabte 17 de febrer, a les 18 h, a la Sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l’Abadia.

📅 17/2/2024 - 🕘 18 h
📍 Palau de l'Abadia - Sala Abat Arnau de Vilalba

 

202402 proposta gestió