TwitterFacebookYoutubeRSS

Prop de seixanta persones varen presentar la sol·licitud i varen complir els requisits per optar als vals per valor de 100 euros que l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va posar a disposició d’aquelles persones que es varen quedar sense feina, han patit un ERTO, o no havien pogut obrir el seu negoci durant alguns dels mesos d’afectació del confinament i de la primera onada de mesures per evitar els contagis de la Covid-19. En total es repartiran, doncs, 6.000 euros, tot i que la partida inicial era de 40.000 €, ja que l’Ajuntament calculava que hi havia 400 persones en aquestes situacions. Els talonaris i els tiquets estan numerats, contenen un segell del consistori, i són personals i intransferibles.

D’altra banda, de moment hi ha vuit comerços que han presentat la documentació i s’han adherit a la campanya, on els propietaris dels vals podran intercanviar-los per productes o serveis (Ràdio Bosch, Carnisseria Maria, Beníntim, La Parada, Mas les Feixes, Xerinola, Pastisseria Salvat i Charter Consum). Els nous comerços o els que hi estiguin interessats podran adherir-s’hi fins al 31 de desembre, moment en què deixen de ser vàlids els tiquets. En aquell moment, el consistori intercanviarà els vals d’aquestes botigues en diners. D’aquesta manera, les ajudes beneficiaran als santjoanins i santjoanines, però també al comerç local.

Altres ajudes socials a negocis i a les persones més vulnerables
Aquesta línia d’ajudes complementa altres accions com la suspensió del cànon de concessions de l’Ajuntament i l’ampliació dels terminis, el retorn de les quotes de la llar d’infants el Molí Petit dels mesos en què no va oferir servei, el pagament dels sobrecostos dels casals d’estiu derivat de les mesures per evitar contagis, i la rebaixa de les ordenances -el mes de juny passat- relacionades amb quotes d’aigua i escombraries per a empreses, però també amb bonificacions de fins al 100% de la quota de l’aigua i de les escombraries a contribuents que no superaven el Salari Mínim Interprofessional (SMI). Per una altra banda, entre els plens de juliol i setembre, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses també va aprovar un augment de 17.000 euros en la seva contribució anual al Consorci de Benestar Social del Ripollès, per tal que se’n poguessin beneficiar aquells veïns i veïnes a qui aquest organisme presta algun tipus de servei, a més d’un increment a l’aportació municipal a Càritas de Sant Joan de les Abadesses.