fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori

Després del taller telemàtic "Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori" realitzat el passat dimarts 16 de novembre, on es va debatre el model energètic que es vol impulsar al territori i es van recollir diverses propostes d'accions per part pels participants; tal com es va acordar, aquestes ja s'han introduït i publicat al Portal Decidim. Hi ha temps fins al 24 de desembre.

Continuar llegint

“Apunts d’anatomia”: Una exposició de Pep Admetlla explora la relació entre l’art i la medicina

L’Espai Art l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses acollirà, fins al 6 de març de 2022, l’exposició “Apunts d’anatomia” de l’artista Pep Admetlla (Girona, 1962) que compta amb la col·laboració del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya. La mostra recull la “passió disseccionadora” d’Admetlla, tal com d’escriu l’escriptora i periodista Cristina Masanés. L’artista gironí té estudis d’Història de l’Art i és Màster en Disseny Industrial (UPC) i en Arquitectura, Art i Espai Efímer (ETSSAB-UPC), entre d’altres. La seva formació i el seu interès personal l’han dut a reflexionar i experimentar amb la ciència, la tècnica, l’arquitectura i l’art amb total llibertat, però també amb rigor.

Continuar llegint

Habitatge cooperatiu en cessió d'ús a la nostra vila

Ara per ara, la situació actual de l’habitatge de la vila no és l’ideal, amb una falta d’oferta d’habitatge de lloguer que pugui satisfer o oferir solucions a les persones que voldrien viure-hi. En aquest marc, la Xarxa d’Economia Solidària del Ripollès, la Fundació La Dinamo i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han volgut estudiar la possibilitat de potenciar el model cooperatiu en cessió d’ús com a una forma d’accés a l’habitatge en comunitat amb una propietat col·lectiva i posant el valor en el seu ús i no en el seu valor de canvi, traient-lo del mercat especulatiu.

Continuar llegint

La Biblioteca Josep Picola posa en marxa un club de lectura infantil

La Biblioteca Municipal Josep Picola tindrà un Club de lectura infantil per a nens i nenes de 7 a 11 anys, gràcies a la col·laboració voluntària de la mare i professora Montserrat Blanch. La intenció és fer entre tres i quatre sessions a l’any, i el primer llibre és el guanyador del premi Folch i Torres de 2020, Els pòstits del senyor Nohisoc, de Tina Vallès (editorial la Galera). La sessió es farà el divendres 21 de gener de 2022, a les 17 h, a la biblioteca. Els infants que vulguin participar d’aquest club de lectura poden demanar la novel·la en préstec de forma gratuïta a la biblioteca.

Continuar llegint

Centenari del santjoaní Pere Carrera Roqué

El divendres 26 de novembre, el santjoaní Pere Carrera Roqué va celebrar el seu centenari. Aquest dissabte, l'alcalde li va fer entrega d’una placa en representació del consistori i d’una medalla centenària en nom de la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera Gòdia, en un acte amb representants del consistori, la seva família i les seves amistats més properes.

Continuar llegint