TwitterFacebookYoutubeRSS

El Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana engegarà durant les pròximes setmanes les obres de restitució i remodelació del tram del quilòmetre 106 de l'N-260 esllavissat a causa de l’episodi de pluges ocorregut a principis de novembre de 2020 a Sant Joan de les Abadesses. Les obres començaran en el moment que es pugui executar l’enderroc de dos immobles adquirits per l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, l’espai resultat del qual permetrà reordenar la cruïlla amb la GIV-5211 en direcció a Ogassa. El cost de l’obra a càrrec del Ministeri, l’acabament de la qual es preveu per a final de 2021, serà de 1.826.00,50 euros.

Les pluges de novembre de 2020 van provocar el col·lapse de part de l’estructura del viaducte que supera el torrent Planesaigües, a la sortida de Sant Joan de les Abadesses en direcció a Ripoll, i d'un mur de contenció adjacent l’efecte del qual comprometia molt seriosament el trànsit. Per recuperar la funcionalitat i la seguretat de la carretera el Mitma -que ja va executar les obres d’estabilització de l’estructura-, adequarà un pas alternatiu aprofitant l’enderroc dels dos immobles afectats, demolirà l’estructura actual de la carretera i estabilitzarà el talús adjacent i farà una actuació de reposició de la cruïlla amb la GIV-5211 que millorarà els accessos i augmentarà substancialment la seguretat en aquest tram.

El Subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon, ha visitat aquest dimarts 2 de març el tram afectat per les obres, acompanyat per l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, i han atès els mitjans a peu de carretera.

00003202103 Nd260