TwitterFacebookYoutubeRSS

La circulació de vehicles a l’N-260, al seu pas per Sant Joan de les Abadesses, continuarà restringida a un sol carril amb alternança en el sentit de circulació de vehicles fins que sigui segur obrir els dos carrils. L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està seguint el desenvolupament de les obres i ha demanat que es reprengui la circulació normal tan aviat com sigui possible, però Carreteres i la direcció d’obra consideren que actualment encara no és segur fer-ho. També recorden que encara que no sigui visible des de la carretera, es continua treballant diàriament a sota del pont.

Una fissura no detectada
El mes de febrer es va acabar una primera fase d’estabilització de la zona, però durant les obres d’arranjament i accés a l’estació es va detectar una esquerda a l’estructura original del pont (possiblement d’època medieval) que va obligar a reduir la circulació a un sol carril. L’anunci inicial —fa prop de dos mesos— va ser que aquesta actuació duraria tres setmanes, però quan es va començar a treballar a sota del pont, varen aparèixer noves fissures que n’han forçat a allargar la durada.

Actualment s’estan fent actuacions de reforç de l’esquerda existent al fonament de l’arc del pont que no va caure durant l’esllavissada. Aquestes actuacions consisteixen en l’execució d’un cosit de l’esquerda mitjançant barres d’acer que tenen la finalitat de consolidar l’estructura. A les barres d’acer s’hi injecta beurada de ciment, i un cop s’endureixen, es posen en tensió mitjançant gats hidràulics. La beurada de ciment no s’endureix fins com a mínim passats quinze dies de la seva injecció. Aquests dies s’estan acabant de fer aquestes tasques, però caldrà esperar aquest temps com a mesura de seguretat. Es preveu que l’obertura sigui a principis d’agost.

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, a través de l’equip voluntari de Protecció Civil i l’empresa constructora controlen el pas durant els caps de setmana, en els moments que hi ha més circulació de vehicles a conseqüència de les persones que visiten la nostra zona (divendres tarda, dissabte matí i diumenge tarda). Amb aquestes mesures, s’ha aconseguit reduir el temps d’espera dels conductors i conductores, si bé en moments puntuals les cues poden ser més llargues. El consistori demana paciència a la població perquè l’actuació que s’ha hagut de fer és delicada i urgent, i és imprescindible complir amb el temps que marquen els tècnics per la seguretat de tothom.

IMG 6476Les obres que s'estan fent sota del pont d'Oganes

PONTOGANESEl pont, just després de l'esllavissada