TwitterFacebookYoutubeRSS

L'Ajuntament ha estat treballant en el projecte de l'ampliació de la nova Biblioteca municipal que ocuparà els espais que ja pertanyien a l'antiga escola Abadessa Emma. Amb aquesta segona fase es vol arribar als 520 m² que ja preveia el Pla funcional, redactat el 2014, i que marca el Mapa de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya per a municipis de més de 3.000 habitants. Actualment, després de la primera fase, disposa de 325 m².

FOTO BIBLIOTECA.jpg

Inauguració de la nova seu de la Biblioteca Josep Picola, el febrer de 2023

La redacció del projecte executiu d'aquesta segona fase ha rebut una ajuda de la Diputació de Girona per import de 14.780,70 €.

Els nous espais pertanyen a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i ampliaran la part de l'antic edifici de l'escola Abadessa Emma que va ser objecte de la primera fase, dibuixat per Duran i Reynals i construït entre el 1930 i el 1935 sota el mecenatge de Jaume Espona. La nova àrea aprofitarà l'edifici que té la façana al carrer de la plaça de l'Abadia i també a la pujada de les Monges, on inicialment hi havia la llar d'infants.

202312 2a fase

01logos ddgi apaisat c