TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan de les Abadesses viurà un Sant Jordi ple d’activitats que s’allargaran des del divendres i fins al diumenge. Divendres hi haurà l’entrega de premis de la categoria escolar del XIII Certamen Literari Joan Maragall, durant l’horari lectiu del centre. El mateix divendres, a partir de les 17 h, hi haurà un taller familiar de composició poètica en haikus a la Biblioteca Josep Picola amb el banyolí Josep N. Santaulàlia.

El dissabte, a les 17.30 h, la santjoanina Montserrat Picola presentarà els llibres Una vida de secrets i silencis (primera i segona part) al Palau de l’Abadia, que farà d’avançament a l’entrega de premis de la categoria d’adults del XIII Certamen Literari Joan Maragall. Enguany hi ha hagut 33 participants en narrativa i 27 en poesia.

Al vespre, les Diabladesses, la colla de foc de Sant Joan de les Abadesses, farà el bateig de la seva nova bèstia de foc, coincidint amb l’any del seu 10è aniversari com a entitat. Es tracta d’una estructura de metall feta pels germans santjoanins Toni i Quim Llamas, de 3 metres d’alçada i 5 de llargada i 28 punts de foc, que farà més espectacular les sortides de la colla.

Per donar-li la benvinguda, des de les 18 hores, a la plaça Major hi haurà servei de bar, entrepans i música, que servirà d’aperitiu a la tabalada amb la Batutaga (el grup de percussió local) i els Timbalers de Ripoll a les 21 h, i el bateig de la bèstia, acompanyada de les Diabladesses, els infants de l’entitat i el Gall de Ripoll, a les 21.30 h. La festa acabarà a la matinada amb una festa a l’antic escorxador.

El passeig comte Guifré serà el centre neuràlgic de la diada de Sant Jordi

L’endemà, diada de Sant Jordi, la bèstia es podrà veure de prop perquè estarà exposada al passeig comte Guifré, que concentrarà quasi tota l’activitat de Sant Jordi. A més de les parades de roses i llibres, l’alumnat de 3r de l’IE Mestre Andreu també vendrà treballs manuals i creps per ajudar a pagar el viatge de final de curs.

L’AFA de la Llar d’Infants Molí Petit hi vendrà roses fetes a mà, roses comestibles i sang de drac, i recollirà llibres i contes per la llar d’infants. A més, ha preparat un espai anomenat Sant Jordi Land, en el qual els infants podran gaudir de curses de dracs, jocs medievals, tallers d’escuts i corones i pintacares. La Biblioteca Josep Picola serà present a la jornada al matí amb un photocall infantil i un trencaclosques gegant d’en Biel i la Teca, el conillet eixerit i la ratolineta intrèpida de les biblioteques gironines. També us recordem que a la web de la biblioteca trobareu el conte Metamorfosi apòcrifa, en un projecte de l’Associació Palimpsest i aquest equipament municipal.

Al matí i a la tarda, el Consistori Juvenil ha organitzat un intercanvi de llibres, per fer una festa més sostenible.

A les 12.30 h, la galeria Espai Art60 (al carrer Mestre Andreu 7), Núria Noguera presenarà el llibre Els contes de la Nat una obra basada en fets reals, la història d’una nena que a vuit anys queda orfe en plena Alta Garrotxa. L’acte comptarà amb la poetessa Rosa Vilanova i hi haurà música en directe amb Arnau Arnaiz i Alex Buixó.

La música tornarà a ser protagonista a la tarda, a les 17 h, amb l’actuació musical de la 8 Feet Band, una proposta fresca, a peu de carrer amb versions de tota classe. Només quatre músics i quatre instruments, sense escenari i capaços de tot. La festa s’acabarà a les 18 h, amb un sorteig de paneres amb productes d’establiments adherits a la Unió de Botiguers.

 202304 SANT JORDI