TwitterFacebookYoutubeRSS

Coincidint amb l’any del seu 10è aniversari com a entitat, les Diabladesses, la colla de foc de Sant Joan de les Abadesses, estrenarà una bèstia de foc que els acompanyarà en els seus correfocs a la vila a partir del dissabte 22 d'abril.

Es tracta d’un drac fet de metall pels ferrers santjoanins Toni i Quim Llamas que fa tres metres d’alçada i cinc d’allargada, en el qual s’hi ha estat treballant els dos darrers anys. La bèstia pot moure les ales, disposa de 28 punts per posar-hi elements de foc i rodes per poder-la moure.

Per donar-li la benvinguda, l’entitat ha preparat una jornada de bateig aquest dissabte 22 d’abril que començarà a partir de les 18 h, a la plaça Major. Allà hi trobareu servei de bar, entrepans i música per esperar que el dia es torni fosc.

A partir de les 21 h, hi haurà una tabalada amb la Batutaga (el grup de percussió local) i els Timbalers de Ripoll i el bateig oficial de la bèstia es farà mitja hora més tard. En aquesta primera aparició de la bèstia, a les Diabladesses els acompanyaran els Xics Diabladesses -la colla infantil santjoanina- i el Gall de Ripoll. El recorregut serà el següent: plaça Major, plaça de l’Abadia, passeig comte Guifré i carrer Major.

La festa continuarà a la matinada amb una festa a l’antic escorxador, amb una entrada de 5 € que inclou un beuratge diabòlic per als més atrevits.

Les Diabladesses varen fer la seva primera actuació el divendres de la festa major de Sant Joan de les Abadesses del 2013. A l’inici, només dues persones de l’entitat tenien experiència en aquest tipus de tradicions culturals del foc, però amb ganes i interès, de seguida es va consolidar un grup d’entre 15 i 20 persones, que surten a la revetlla de Sant Joan i els divendres de la festa major. Més endavant, també varen crear una colla de foc infantil per tal que l’entitat tingui el relleu assegurat. El seu president i principal impulsor és Salvador Vila, que ja havia format part de la colla de Sant Vicenç dels Horts, poble on residia anteriorment.

cartell diabladesses