TwitterFacebookYoutubeRSS

El professor, biòleg i investigador Jordi Casanova i Roca, nascut a Barcelona, però amb una forta vinculació amb la nostra vila, presentarà el seu llibre Dones? Homes? Sexe i gènere, biologia i cultura (2023, editorial UBe) el pròxim dissabte 28 d’octubre, al Palau de l’Abadia, a les 18 h. L’acte comptarà amb la introducció de la regidora de Cultura, M. Rosa Fraxanet.

Casanova explora com la biologia i la cultura s'entrellacen per definir els rols de gènere en la societat, i com la comprensió de la nostra realitat biològica pot ser una eina potent per a la transformació social. El llibre no busca donar respostes tancades, sinó reflexionar sobre preguntes com: Som dones i som homes perquè naixem dones i homes o bé ho som perquè la societat fa que ens criem com a dones i com a homes? Quina relació hi ha entre el sexe biològic i el gènere social? Per combatre els rols de gènere, cal negar l’existència de característiques sexuals diferenciades? Per què gairebé totes les societats humanes són patriarcals? Per què pràcticament tots els violadors són homes? El camí del transgènere porta a la transsexualitat?

Jordi Casanova i Roca

Jordi Casanova i Roca, nascut a Barcelona el 1959, és un distingit professor i investigador en biologia molecular i biomèdica. Va estudiar ciències biològiques a la Universitat de Barcelona, i es va doctorar a la Universitat Autònoma de Madrid. Ha treballat en diversos centres de recerca prestigiosos tant a Espanya com a l'estranger, destacant la seva estada a Nova York i Cambridge. La seva recerca, centrada en el desenvolupament des de l'oòcit fecundat, ha contribuït significativament al camp biomèdic, amb publicacions en revistes de renom. A més, ha dirigit sis tesis doctorals, contribuint a la formació de nous investigadors en institucions de prestigi internacional.

202310 cartell jordi casanova