TwitterFacebookYoutubeRSS
El regidor d'Esports, el president de la Volta i l'alcalde
D'esquerra a dreta, el regidor d'esports, Albert Ramoneda, el president de la Volta, Rubèn Peris, i l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, davant de l'Ajuntament

El pròxim 2024, Sant Joan de les Abadesses tornarà al recorregut de la Volta Ciclista a Catalunya 50 anys de la darrera presència a la cursa ciclista. La nostra vila ja va ser protagonista a la històrica prova catalana per partida doble l’any 1973, en la 53a edició de la cursa.

Va acollir el final del segon sector de la 4a etapa, una jornada de 131,4 quilòmetres amb sortida a Sant Antoni de Calonge que va guanyar l’italià Wladimiro Panizza, i també la sortida de la 5a etapa, una jornada acabada a Andorra a on va guanyar el basc ‘Txomin’ Perurena, el vencedor final d’aquella edició.

Mig segle després, Sant Joan de les Abadesses tornarà a ser una de les seus del recorregut de la Volta a Catalunya, que el pròxim 2024 es disputarà entre els dies 18 i 24 de març. Serà la 103a edició de la cursa ciclista catalana, tota una referència en l'àmbit mundial gràcies a la seva presència al calendari UCI World Tour. El territori santjoaní brillarà pel seu potencial esportiu i paisatgístic de la mà d’un esdeveniment esportiu de gran prestigi.

L’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, ha explicat que “serà tot un honor tornar a acollir una sortida de la Volta”, i ha assenyalat “l’aposta i la capacitat de la vila per acollir grans esdeveniments que projecten el municipi i que tenen un retorn econòmic per als comerços i els serveis locals”.

"Per la Volta a Catalunya és un plaer tornar a Sant Joan de les Abadesses després de 50 anys. Com a organització, és un objectiu important cobrir una àmplia part del territori català, i de segur que el seu preciós entorn de muntanya de Sant Joan de les Abadesses i el Ripollès serà ideal per a poder gaudir d’una gran etapa de la Volta”, ha explicat Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya.

La cursa ciclista catalana, que compta amb la presència assegurada dels 18 millors equips ciclistes del món, té una important difusió internacional que arriba fins a 190 països i els cinc continents en la seva cobertura televisiva, gràcies a 33 difusors internacionals.

Així doncs, la presència de Sant Joan de les Abadesses serà una de les novetats d’una nova edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que cada cop té més perfilat el recorregut en què els millors ciclistes del món competiran entre els dies 18 al 24 de març de 2024 buscant el relleu de l’últim vencedor, l’eslovè Primoz Roglic.

Article a la revista SJA

Aprofitant l'efemèride dels 50 anys de la Volta Ciclista a Catalunya, el pròxim article de la revista SJA dedicarà un article a repassar aquella edició i l'impacte que va tenir a la nostra vila, a més de publicar fotografies i notícies de l'època. Està previst que la revista surti a la venda abans de final d'any.

202311 LOGO VOLTA AJUNTAMENT