TwitterFacebookYoutubeRSS
Un fragment de l'autoretrat que Sala va exposar fa unes setmanes a l'Espai Art l'Abadia

Sant Joan de les Abadesses, 5 de juliol de 2024 - Amb profunda tristesa, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses lamenta comunicar la mort de Gerard Sala i Rosselló, destacat pintor i poeta, que ha deixat una empremta inesborrable en la vida cultural del nostre poble.

Gerard Sala, nascut a Tona el 1942, ha estat una figura clau en el desenvolupament cultural de Sant Joan de les Abadesses durant les darreres dècades. L’any 2010 va ser un dels principals impulsors de l'Espai Art l'Abadia, un projecte que va contribuir de manera decisiva a situar la nostra vila com un focus destacat d'art contemporani a Catalunya, gràcies en gran part a la seva visió i el seu compromís.

Sala va ser professor emèrit de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i ha fet prop de cinquanta exposicions individuals, participant en més d'un centenar d'exposicions col·lectives tant en l'àmbit nacional com internacional. La seva obra, que abasta pintura, gravat, escultura, i poesia, és reconeguda per la seva profunditat i capacitat evocadora.

El seu vincle amb Sant Joan de les Abadesses no només es limitava a la seva contribució artística. Gerard Sala va arribar al nostre poble per la seva esposa, que tenia lligams familiars amb la vila, però amb el temps, es va convertir en un santjoaní més, inspirant-se en el nostre paisatge i establint-hi el seu taller. A més, va decidir deixar part del seu llegat artístic a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, un gest que reflecteix la seva estima i compromís amb Sant Joan de les Abadesses. Aquesta decisió assegura que la seva obra continuarà viva i accessible per a les futures generacions, consolidant el patrimoni cultural local.

Recentment, Gerard Sala va presentar la seva darrera exposició, "Entorn", a l'Espai Art l'Abadia. Aquesta mostra retrospectiva incloïa obres inèdites de l'artista i formava part del llegat que ha donat a la nostra vila. Sala va poder assistir a l'acte de cloenda de l'exposició, celebrat el 25 de maig de 2024, i va expressar la seva alegria per la nombrosa assistència i l'afecte rebut de part de totes les persones presents.

L'impacte de Gerard Sala en la vida cultural de Sant Joan de les Abadesses és incalculable. L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses expressa el seu més sincer condol a la família de Gerard Sala en aquests moments difícils. La seva pèrdua és irreparable, però el seu llegat continuarà inspirant-nos i recordant-nos la importància de l'art i la cultura en les nostres vides.