TwitterFacebookYoutubeRSS

cimca-jpo2El Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau obre les seves portes de manera lliure i gratuïta aquest últim cap de setmana de febrer.
Els propers 25 i 26 de febrer, el Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses, al Palau de l'Abadia, celebrarà  jornades de portes obertes per tal que tothom pugui visitar-lo gratuïtament.

Veniu a conèixer un dels personatges més fascinants de la història de Catalunya.

 

 

cimca-jpoA través d'aquest Centre d'Interpretació es dóna a conèixer un símbol mític de Catalunya: El comte Arnau. En efecte, dóna les claus per a entendre l'origen i l'evolució d'aquest personatge des d'una perspectiva que abasta el folklore, la història, la música i la literatura.

A través d'audiovisuals interactius, escenografies, plafons retro il·luminats, es dóna a conèixer la cançó, la llegenda i com el comte Arnau va esdevenir un mite que perdura en el temps.

El comte Arnau és un dels símbols mítics de Catalunya, indissociablement unit a Sant Joan de les Abadesses i també focalitzat a altres llocs de la comarca. L'exposició permanent, integrada en el projecte "Terra de Comtes i Abats", està dividida en tres grans apartats dedicats, respectivament, a la cançó popular que dóna origen a la llegenda, al contingut d'aquesta i a la seva expansió i, finalment, a la construcció del Comte Arnau com a mite, amb la seva corresponent repercussió cultural.

 

Un mite destacat

Des d'aquest Centre d'Interpretació es contribueix a donar continuïtat al Mite del comte Arnau, figura clau de les arrels de Catalunya. La cançó i la llegenda potser s'haguessin perdut si no hagués estat pel treball de trobadors, escriptors i músics que van recuperar el mite i van començar a recrear el personatge. Els diferents moviments artístics i literaris van perfilar un nou Arnau, adaptat als gustos i estètiques de cada moment.

El comte Arnau està present en el folklore, la història i la literatura catalana on arribarà a protagonitzar grans obres com les de Joan Maragall i Josep M. de Sagarra.

El mite del Comte també continua viu per als habitants de la comarca que anualment, durant els mesos de juliol i agost, celebren a Sant Joan de les Abadesses el Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau. Aquest cicle consisteix en la representació escènica de la llegenda del mite i es complementa amb activitats de dansa i música relacionades amb la llegenda.

Terra de Comtes i Abats és un producte turístic dissenyat per a la promoció de la comarca del Ripollès (Girona) i sorgeix amb l'objectiu de donar valor, des d'una perspectiva sostenible, al patrimoni cultural i natural del Ripollès, i als recursos vinculats als orígens de Catalunya.

 

Horari: Dissabte de 10 a 14h i de 16 a 19h. Diumenge de 10 a 14h.
Plaça de l'Abadia, 9 – Sant Joan de les Abadesses