TwitterFacebookYoutubeRSS

presentació picola núria feliuEls prop de 200 assistents a l'acte s'aixecaven per aplaudir a Núria Feliu a la conclusió de l'acte de presentació de "Josep Picola Soler. Cent anys (1913-2013) Visió d'una ànima santjoanina". L'actriu i cantant catalana va aixecar la mà amb els poemes que acabava de recitar mentre amb l'altra assenyalava els papers. Moments abans havia donat les gràcies a la família per haver-li fet arribar l'obra de Picola i per haver donat la possibilitat de recitar-lo al seu poble natal.

Va ser una tarda on es va reivindicar la figura del poeta santjoaní entre la família, amics i amigues i santjoanins i santjoanines. L'acte va començar amb el poema Autoretrat recitat per una de les filles de Picola. Després de la presentació i benvinguda de la Regidora de Cultura Montserrat Tallant, l'autora de la selecció dels poemes Mar Casas va explicar que la tria s'havia ordenat de manera que es pogués fer un recorregut pel poble amb el llibre sota el braç i redescobrir-lo a través de l'obra de Picola.

El Dr. Eudald Maideu, autor del pròleg, va parlar de la fortalesa de la generació del poeta i de la seva voluntat per escriure, que el transformà en un "gurmet de la paraula". Maideu va demanar també que reconegués la figura del poeta santjoaní i se situés a l'alçada d'altres autors de la seva generació com Espriu, aprofitant la presència de la Directora de la Institució de les Lletres Catalanes Laura Borràs. Borràs va dir que totes les aportacions al patrimoni cultural català eren importants i que en prenia nota i va destacar que, pel que havia escoltat dels veïns i veïnes de Sant Joan, Picola també havia fet una tasca molt important de dinamització cultural al poble.


presentació picola núria feliu2La cantant i actriu Núria Feliu va escollir 8 poemes de Picola per recitar-los

Eudald Casadesús, Delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, va felicitar l'Ajuntament i a tothom que havia participat en l'elaboració del llibre, una iniciativa que feien justícia a la figura del poeta. Abans del recital de Núria Feliu, Ramon Roqué va destacar l'esforç autodidacta extraordinari que havia fet l'autor per transmetre el que ell sentia.

El llibre ja es pot comprar a les llibreries de Sant Joan i a l'Oficina de Turisme – Palau de l'Abadia i té un preu de 15 euros. Aviat podreu veure el vídeo de la presentació sencer a la pàgina de l'Ajuntament.

Notícies relacionades:
Presentació del llibre "Josep Picola Soler. Cent anys (1913-2013) Visió d'una ànima santjoanina"