TwitterFacebookYoutubeRSS

documental-gambiaUn grup d'alumnes de l'institut La Garrotxa d'Olot viatja fins a Gàmbia per conèixer el país d'on provenen dues de les seves companyes de classe: l'Ami i la Fatu. Des de la mirada d'aquests adolescents descobrirem l'esforç i la il.lusió amb què la gent d'aquest país viu el seu dia a dia. També serem testimonis de com una d'aquestes alumnes descobreix per primera vegada les seves arrels i coneix la seva àvia.

La presentació del documental Em diuen Tubab tindrà lloc a Sant Joan de les Abadesses, el proper 16 de novembre, a les sis de la tarda, a la sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l'Abadia.

Em diuen Tubab és el sisè documental realitzat dins el projecte Ull, canvi i acció que s'organitza des de l'Institut La Garrotxa d'Olot. Aquesta experiència educativa consisteix en tot un treball d'aprofundiment sobre diferents llocs d'origen dels alumnes de procedència estrangera del nostre institut i en l'elaboració d'un documental per part dels alumnes que participen en aquest projecte. El tema central és el descobriment d'altres realitats socials, personals, culturals... a diferents indrets del món guiats per estudiants del país que es visita. Fins ara s'han realitzat 3 edicions al Marroc, a Cuba, al Panjab (nord-est de l'Índia),a Gàmbia i actualment estem editant el documental del nostre viatge a Xina.

La finalitat d'aquests documentals és la sensibilització sobre altres realitats culturals. Els alumnes actuen com a agents multiplicadors de tot allò que han viscut en l'estada als diferents països amb la intenció de transmetre uns valors encaminats a aconseguir una societat més justa, més solidària i més comprensiva envers la realitat migratòria que estem vivint.

gambia-noticia

Direcció i repartiment: Tona Calm, Anna Garcia, Jordi Martín, Ànnia Sala, Eloi Tomàs, Lia Badosa, Ami Sillah, Arnald Planella, Tura Farreras, Fatu Darbo, Guillem Durante, Arnau Coromina, Maria Segura, Adrià Bassols, Genís Tomàs, Albert Ortiz i Oriol Busquets.

EM DIUEN TUBAB from TONACALM on Vimeo.

Per a més informació consulteu el blog de Ull, canvi i acció