TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim dijous 23 d’abril, Sant Joan de les Abadesses viurà una diada de Sant Jordi diferent. L’Ajuntament, amb l’esforç de les diverses àrees que el conformen, el Consistori Juvenil, l’Institut Escola Mestre Andreu i altres entitats i comerços, han organitzat una sèrie d’activitats per fer que, tot i les mesures de confinament, els veïns i les veïnes de la vila puguin gaudir d’un dia tan especial. En aquesta pàgina trobareu un conjunt de recursos i continguts sobre la diada del llibre i de la rosa. Il·lustració de portada mecgrafic

Continguts d'aquesta pàgina:

Presentació dels llibres 'Sant Joan de les Abadesses desaparegut' i 'La llanterna de Montmartre'

Presentació en directe i en línia de dues novetats editorials relacionades amb el nostre poble: Sant Joan de les Abadesses desaparegut (Editorial Efadós, 2020), amb el seu autor, Marcel Miquel; i La llanterna de Montmartre (Viena Edicions, 2020), del santjoaní Salvador Vergés. Es podrà veure en directe a través del canal de Youtube de La Veu de Sant Joan, i també es permetrà fer preguntes als autors a través del xat del mateix vídeo, durant la presentació. 

El número 18 de la revista SJA, gratuïta i en línia

La revista SJA, que havia de sortir publicada a principis del mes de març i que va veure's afectada pel coronavirus, es podrà consultar en línia i de forma gratuïta, abans que es pugui comprar en paper. Podeu consultar la revista en PDF en el següent enllaç o clicant a la fotografia. En aquest número hi ha un reportatge sobre els 25 anys del túnel de Collabós, un reportatge sobre l'entrega de les restes del soldat republicà Tomàs Verdaguer, un reportatge sobre el santjoaní Joan Sau -que viu i treballa a Lió-, un altre sobre el biòleg santjoaní Xavier Roca que ens portarà a Austràlia, una entrevista a Teresa Prat sobre el tancament de la Perruqueria Tere, o un reportatge sobre la relació entre els correbous i la nostra vila, entre d'altres.

SJA18 COLLAGE

Regidores, regidors i l'alcaldesa del Consistori Juvenil recomanen lectures

En aquest Sant Jordi de confinament, algunes regidores, regidors i l'alcaldessa us recomanen alguns llibres per aquests dies. També us proposen que feu el mateix que ells, penjant vídeos a les xarxes socials amb les etiquetes #StJoanStJordi i #consistorijuvenil 

Recomanacions de la Biblioteca Josep Picola

La Biblioteca Josep Picola, com a resposta a una proposta del Consistori Juvenil, ha demanat a usuàries, usuaris i amics i amigues que recomanin un llibre. En aquest vídeo hi intervenen, per ordre d'aparició:  Júlia Roca, Joan Andreu Moll, Jordi Remolins, Josep Garriga (SAT Teatre Centre), Keity Garçon, M. Josep Fernández, Josep Cubí (Moto Club Abadesses), Noemí Huertas, Núria Soldevila, Núria López, Olga Tenas, Jordi Garcia (Fundació MAP), Oriol Roca, Pilar Basagaña, Núria Puyuelo, Emma Roca i Dolors Alegre.

 Omple de fotos el Sant Jordi, amb premi

Aquesta diada no podrem tenir contacte físic entre nosaltres, però ens podríem veure. Ens ajudes? Et proposem que pengis fotografies a Instagram amb l'etiqueta #StJoanStJordi i comparteix la teva visió fotogràfica d'aquest dia. Entre totes les publicacions, sortejarem tres exemplars de Sant Joan de les Abadesses desaparegut, un de La llanterna de Montmartre, i un del llibre de fotografies del Clownia Festival.

Lectures des dels balcons

La regidoria de Cultura us anima a llegir algun fragment d'obra que us agradi, des del balcó, per a la resta de veïns i veïnes. L'horari proposat és a les 12.15 hores. Sabem que ja hi ha un grup de més de vint persones que ho faran a diversos punts del poble, però us animem a tots a fer-ho i a compartir-ho amb nosaltres. Feu que us enregistrin i envieu-vos els vídeos a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Farem un muntatge amb tots els vídeos rebuts.

LECTURA BALCO

Entrevistes a La Veu a autors ripollesos o continguts relacionats amb la literatura

Programa Territori 17 (de dilluns a divendres, de 9 a 12 hores)

Salvador Vergés - La llanterna de Montmartre

Armand Escandell - Haikus amb repetició

Armand Escandell - Dionís

Lídia Angelats - De Ripoll al front

Nan Orriols - Homo vulgaris 

Jordi Remolins - Bèstia, bèstia

Carme Porcel - La porta corredissa que donava al jardí

Núria Puyuelo i Laia Figueras - Compta amb mi

Daniel Palomeras - Hollister 5320

Teresa Massoni - Treballar a Ca l'Espona. Les dones del tèxtil

Joan Vigueras - Redescobrint Gombrèn

El Magazín de La Veu (de dilluns a divendres, a les 15 h, i a les 22 hores, en repetició)

Marcel Miquel - Sant Joan de les Abadesses desaparegut

Ricard Villanueva - Llavors de transformació ecosocial, diagnosi del sector primari de la Garrotxa i del Ripollès

Teresa Massoni - Treballar a Ca l'Espona. Les dones del tèxtil

Marcel Miquel - La correspondència personal de Joan Maragall posa en dubte que escrigués La Vaca Cega al c. Major

Nan Orriols - Homo vulgaris

Irene Brugués - El Monestir de Sant Joan

Rotxi - Zombies vs Trabucaires

Yolanda Pérez - Patrimonio confiscado

Salvador Vergés - La llanterna de Montmartre

 

Contes per a infants amb la Biblioteca Josep Picola 

 

Flors a les cases i balcons decorats

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de les floristeries Heura i Pont Vell, faran arribar una flor a cada llar, per tal que les cases també s’omplin de color i de perfum, per intentar fer oblidar la situació que estem passant per algunes hores i viure l’esperit de Sant Jordi. També es demana la col·laboració dels veïns i veïnes decorant els balcons. Per fer-ho senzill, es proposa decorar-los amb paraigües oberts -si en teniu de color millor- perquè semblin flors, a banda dels guarniments que puguin tenir-hi habitualment.

202004 FLORS SANT JORDI

 

On puc comprar un llibre?

La Impremta Garriga, com a servei essencial en la distribució de premsa, té obert tant al matí com a la tarda, aquest dijous 23 d'abril. Fan un 5% de descompte en tots els llibres. Els trobareu al c. Pere Rovira, 5, o al telèfon 972 720 043. Darrerament, també han obert un compte d'Instagram.