TwitterFacebookYoutubeRSS

La Biblioteca Josep Picola de Sant Joan de les Abadesses ha organitzat dues activitats prèvies a l’inici del bicibús a la vila. El bicibús es tracta d’una iniciativa engegada per l’entitat Canvis en cadena per promoure l’ús de la bicicleta i implicar tota la comunitat educativa en el canvi d’hàbits en la mobilitat. A través d’aquest projecte, les famílies es coordinen i els infants van de casa a l’escola amb bicicleta i en grup, acompanyats per persones adultes, per crear sinergies i augmentar la seguretat, ja que la resta de vehicles respecten més les bicicletes quan van en grup.

En els darrers mesos s’han fet diverses reunions de treball amb l’entitat Canvis en Cadena, les famílies, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, l’Institut-Escola Mestre Andreu i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, el resultat de les quals veurà la llum en les pròximes setmanes, quan s’iniciï el primer bicibús a la vila.

Taller de mecànica i pedalada de contes
Per tal de començar a escalfar motors, aquest dimecres 19 d’octubre, a les 17 hores, al pati de l’edifici Mestre Andreu, s’oferirà un taller bàsic de mecànica de bicicletes adreçat a l’alumnat de l’IE Mestre Andreu, a càrrec de Jordi Remolins, responsable del taller i botiga Bicicletes Pirineu. És totalment gratuït, però cal portar una bicicleta.

D’altra banda, el dissabte 22 d’octubre, a les 11 h, amb sortida a la plaça Torras i Bages, hi haurà una pedalada de contes a càrrec de Jeep Gasulla. Es tracta d’un espectacle familiar en el qual es farà una passejada en bicicleta per la vila i s’aniran fent diverses parades amenitzades amb contes i cançons. És una activitat dirigida a famílies, cal portar bicicleta (o patinet) i casc. Els infants poden anar sols, a partir dels 9 anys.

202210 TALLER BICIS202210 CONTES BICIS