TwitterFacebookYoutubeRSS

La setmana passada va finalitzar la construcció del nou espai d’aixopluc al pati de l’edifici Mestre Andreu de l’Institut Escola. Aquesta proposta, que va ser la guanyadora en la fase final dels Pressupostos participatius 2022-2023, ha tingut un cost de 46.633 € i ja estarà a disposició de tota la comunitat educativa quan s’iniciï el curs.

El nou espai està format per una carpa quadrada que té unes mides de 100 m² i està composta d’uns pilars que es forraran amb escuma per la seguretat dels infants i té un sostre de lona PVC ignífug, del mateix color que l’edifici per aconseguir una major integració amb el conjunt arquitectònic de l’escola. Permetrà la realització d’activitats a l’exterior tant en dies plujosos com en moments de màxima exposició solar. Es consolida així com un punt de trobada i aprenentatge per als estudiants, docents i famílies.

Una demanda de la comunitat educativa i les famílies

És important destacar que la proposta guanyadora és un espai que havia estat molt reivindicat per la comunitat educativa i les famílies, i va comptar amb un suport majoritari, rebent 228 vots (un 44,19 % de les persones que varen votar ho varen fer per aquesta opció i/o una altra). El segon i tercer projecte més votat van ser la recuperació del camí de l’Arçamala i la millora de la il·luminació a la Via Verda de la Ruta del Ferro i del Carbó fins al parc de l’Estació.

La participació en aquesta edició dels pressupostos participatius va ser d’un 18,04% del cens, amb un total de 516 votants, superant així l’índex del passat any i demostrant una vegada més la implicació i compromís de la ciutadania de Sant Joan de les Abadesses amb el futur del municipi.

Amb iniciatives com aquesta, l’Ajuntament reafirma la seva voluntat d’involucrar la comunitat en decisions clau per al desenvolupament i millora de la vida local. Aquest 2023, per exemple, s'ha dut a terme un procés participatiu sobre mobilitat abans de continuar les següents accions del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

202308 ESPAI dAIXOPLUC