TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim diumenge 22 d'octubre tindrà lloc la XII Fira de la Carbassa a Sant Joan de les Abadesses. La fira, organitzada per l'associació Carbassaires de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, la Unió de Botiguers i la Diputació de Girona, se celebrarà a la plaça Anselm Clavé, d'11 a 18 hores.

La fira és un dels principals esdeveniments de tardor de la comarca del Ripollès i sol aplegar diversos centenars de persones atretes per aquest fruit. El principal al·licient de la fira és veure els exemplars gegants de carbassa que presenten els agricultors. Els anys anteriors s'han vist carbasses d’entre 600 i 800 quilos.

A més de les carbasses gegants, la fira oferirà una àmplia mostra de productes relacionats amb la carbassa, com ara fruita fresca, dolços, confitures, sucs, licors, productes d'artesania, i molt més. A més, hi haurà diversos tallers i activitats per a tots els públics, com ara un concurs de carbasses, una demostració d'escultura amb carbasses, un taller infantil de cuina, i degustacions de plats i productes elaborats amb carbassa.

La fira és una oportunitat única per descobrir el món de la carbassa i gaudir d'una jornada de tardor en família.

Programa

De 8 a 11 hores:
Arribada de les carbasses, verificació i pesada. Instal·lació de les parades dels agricultors i artesans.

Apartir de les 11 hores:

Obertura de la XII Fira de la Carbassa
Tastets gastronòmics de la carbassa
Degustació de crema de carbassa
Taller adreçat a nens i nenes
Demostració de l'art de fer escultures amb carbasses

A les 18 hores:
Lliurament de premis

Primer premi: 400 €
Segon premi: 300 €
Tercer premi: 200 €
Premi local: 200 €
Premi comarcal: 100 €
Premi a la carbassa més original: 100 €

Concurs de fotografia

Durant tota la jornada es podrà participar en el concurs de fotografia "Fira de la Carbassa". Prem aquí per consultar les bases.

Servei de bar i entrepans

Totes les parades romandran obertes tot el dia per a poder adquirir productes relacionats amb la carbassa. També hi haurà servei de bar i entrepans.