TwitterFacebookYoutubeRSS

 

La mostra retrospectiva "Entorn" de Gerard Sala ofereix una visió panoràmica de la seva obra, marcada per una trajectòria artística de més de quatre dècades i una intensa relació amb el medi ambient i el paisatgisme. L'exposició inclou una selecció d'obres que mai s'havien mostrat al públic i que formen part de la seva pròpia tesi doctoral que va fer en entrar com a professor al Departament de Pintura de l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi. Sala va presentar la seva pròpia obra com a tesi, sent el primer artista a fer-ho, desafiant convencions.

 Les obres de la mostra formen part del llegat que l'artista ha donat a Sant Joan de les Abadesses. En aquesta exposició no es farà una inauguració, sinó una cloenda, el 25 de maig de 2024, a les 18 h.

Biografia de Gerard Sala

Gerard Sala i Rosselló va néixer a Tona (Osona) el 9 de març de 1942. Va passar la seva infantesa a Palma, a Mallorca. Actualment viu entre Badalona i Sant Joan de les Abadesses, on té el seu estudi.

Va estudiar pintura a l'Escola Massana, a l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi i a l’Escola de pintura mural a Sant Cugat del Vallès. Des de l'any 1979 va ser professor del Departament de Pintura de la Facultat de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on en l'actualitat és professor emèrit. Ha fet prop de cinquanta exposicions individuals i ha participat a més d'un centenar d'exposicions col·lectives, la major part d'elles a Catalunya però també a l'estat espanyol (Madrid, Sevilla, Bilbao, Eivissa, Saragossa, Palma…) i a l'estranger (Alemanya, Suècia, EUA, Israel, Uruguai, Xile, Itàlia…).

Gerard Sala es dedica essencialment a la pintura, tot i que també ha conreat alguns altres camps de l'art com el gravat, la litografia, l'escultura, el cartell, l'escenografia i la poesia, entre d’altres.

L’exposició estarà oberta al públic de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges, de 10 a 14 h.

GERARD SALAcomprimit 2