TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, a través del programa Treball als barris del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), ha contractat dues persones per ocupar dues places al consistori durant nou mesos, cada una.

La primera treballarà al servei d'acompanyament a persones majors de 65 anys que viuen soles, un suport gratuït que gràcies a aquests plans d’ocupació fa set anys que s’ofereix al municipi. En concret, farà visites domiciliàries, vetllarà perquè el domicili de les persones que visiti tingui les condicions adequades i no els falti res, i les ajudarà a fer tasques quotidianes que suposin la sortida del domicili (anar a comprar, passejar, treure les escombraries, visitar-se al metge...). L'objectiu és millorar la qualitat de vida de la gent gran en condicions físiques més desfavorables, a la vegada que se n'evita el seu aïllament, i compta amb el suport del Consorci de Benestar Social del Ripollès. A més, ara que el Govern ha flexibilitzat les restriccions a les residències de gent gran i els permet sortir dels centres, aquesta persona també donarà suport a la Fundació Emma per tal que les persones que són ateses al centre puguin sortir a passejar.

D'altra banda, la persona que es beneficiarà del segon pla d'ocupació farà les tasques d'informador ambiental, a fi d'augmentar els nivells de reciclatge del sistema de recollida de residus porta a porta sensibilitzant la població sobre la importància de treballar per la millora del medi ambient, detectant incidències i resolent dubtes que els puguin sorgir. Aquesta persona també atendrà els veïns i veïnes en el procés d’adaptació del nou sistema de pagament per generació de residus que s’aplicarà efectivament l’any 2022, però del qual se’n faran proves i simulacions a partir d’aquest mes. Es tracta d’un sistema de taxa justa que permetrà bonificar les persones que separin bé les fraccions, reduint el rebuig.