TwitterFacebookYoutubeRSS

El passat novembre, la família Llaudet va aportar un fons documental i de maquinari a l’Arxiu Històric Municipal que dona testimoni de l'activitat i la vida que hi havia a la fàbrica tèxtil de la colònia Llaudet, creada a finals del segle XIX i que la família va comprar el 1924. El concepte de colònia industrial, molt propi de la revolució industrial a Catalunya, està associat a la força de l’aigua del riu Ter i també a la recerca d’una força obrera, sobretot femenina.


LLAUDET PECT00003Imatge de la colònia Llaudet als anys 20


Aquest fons documental servirà per nodrir el projecte que l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses va engegar durant el 2020 per recuperar, rehabilitar i revitalitzar el patrimoni industrial de l'antiga colònia Llaudet. Ara es presenta el projecte i els continguts del futur Museu que es desenvoluparà durant el 2023.

Amb el Museu de Llaudet es vol identificar Sant Joan de les Abadesses amb un projecte museístic innovador, que vincula antigues infraestructures, noves tecnologies i realitat virtual. El centre d’interpretació de la indústria tèxtil combinarà eines, màquines i estructures i també audiovisuals, per entendre els processos que s’hi feien.

Per poder tirar endavant el projecte, l’Ajuntament ha rebut ajudes i finançament de la Generalitat de Catalunya a través del programa PECT (Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial) gestionats a través de la Diputació de Girona.


LLAUDET PECT00001Plànol amb la part museïtzada de la nau


LLAUDET PECT00002Imatge d'un dels productes que sortia de la fàbrica, cedit per al futur museu

PECT caratula