TwitterFacebookYoutubeRSS

El comerç és un sector productiu molt important del poble de Sant Joan de les Abadesses. La importància del comerç local va més enllà del seu rol en l’economia, els punts de venda a peu de carrer són agents actius de la història i la vida al poble a la vegada que constitueixin veritables reclams turístics. Durant l’any 2022 s’ha dut a terme el projecte d’identificació i reactivació de comerços Emblemàtics a Sant Joan de les Abadesses amb un treball de camp d’entrevistes 16 i enquestes 32 als comerços de la vila per conèixer el seu valor identitari històric i patrimonial.

Amb l’experiència i el servei donat per la consultora Focalizza s’han definit uns criteris i una metodologia per a identificar aquests comerços i s’ha elaborat un catàleg que vol ser un document viu, al qual es podran afegir nous comerços amb un sistema d’autocandidatura i l’avaluació d’una comissió formada per l’Ajuntament, la Unió de Botiguers i comerços emblemàtics.

En paral·lel al treball de detecció i definició dels establiments Emblemàtics a la nostra vila, hem obert un procés de reflexió per trobar estratègies de reactivació de l’activitat comercial a l’espai patrimonial de la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses, que en si mateix és un espai emblemàtic. Una part important de l’estratègia de reactivació de locals buits implica conèixer les bones pràctiques a altres municipis En aquest sentit, ja s’han realitzat visites per conèixer les experiències de reactivació comercial de la Vila Vella d’Olot i de Banyoles.

Aquesta actuació ha rebut el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a través del CCAM.

LOGO EMBLEMÀTICS COMERÇ Gran