TwitterFacebookYoutubeRSS

En el marc de les activitats per al 25N, Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència Envers les Dones, a partir del divendres 3 de novembre i durant tot el mes, la Biblioteca Josep Picola acollirà l’exposició itinerant “Lliures i sense por”, que s'inaugurarà amb una xerrada sobre violències digitals amb Laia Serra.

"Lliures i sense por" està composta per nou plafons pensats per reflexionar sobre què són les violències sexuals, com identificar-les, les seves causes i les accions a emprendre davant situacions de violència.

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el divendres 3 de novembre a les 18 h. L’acte comptarà amb la presència de Laia Serra i Perelló, advocada, docent, formadora i activista reconeguda per la seva defensa dels drets humans. La Serra conduirà una xerrada centrada en les violències digitals, un tema, desafortunadament, d'alta rellevància en l'actualitat.

Serra, nascuda a Barcelona l'any 1977, ha estat una figura destacada en la defensa dels drets humans, la llibertat d'expressió i informació, així com en iniciatives contra l'assetjament immobiliari, el maltractament i les violències de gènere, entre altres. La seva participació activa en casos com el d'Ester Quintana o el Referèndum de l'1 octubre 2017 l'ha situat com una veu líder en l'àmbit dels drets i llibertats a Catalunya. És també autora de publicacions com "Las violencias de género en línea" i col·laboradora en mitjans de renom com TV3 i el diari ARA, entre d’altres.

Aquesta exposició és una iniciativa impulsada per la regidoria de Salut, Serveis Socials i Igualtat, Diversitat i Feminismes, amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones.

El Territori 17, en directe des de la Biblioteca.

Aprofitant la inauguració i la xerrada de Laia Serra, el programa Territori 17 que fan conjuntament el 9 FM, Ona Codinenca, Radio Televisió de Cardedeu i La Veu de Sant Joan en coproducció amb La Xarxa, s'emetrà aquell matí (de 9 a 12 h) des de la Biblioteca Josep Picola i modificarà el seu contingut habitual per tractar temes i fer entrevistes relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. L'entrada serà lliure per veure el programa, però els serveis de la biblioteca estaran tancats fins a la tarda, en el seu horari habitual.

202310 expo 25n