TwitterFacebookYoutubeRSS

tibeta-web-confEl proper dissabte 10 de març, a les 6 de la tarda, a la sala Abat Arnau de Vilalba – Palau de l'Abadia - tindrà lloc la conferència "Els Tibetans: família i societat" a càrrec del doctor en estudis tibetans i budisme, Ramon N. Prats.

L'acte és promogut per la regidoria de cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

 

Dr. Ramon N. Prats

Nascut a Barcelona és llicenciat en llengües i literatures estrangeres modernes i doctor en estudis asiàtics (tibetà, xinès, mongol), per l'Institut Oriental de la Universitat de Nàpols. Ha participat en diversos seminaris internacionals d'Estudis Tibetans i va ser en el seminari d'Oxford, que va participar en la creació de l'Associació d'Estudis Tibetans.

Ha estat professor titular de llengua i cultura tibetana de 1981 a 1995 a l'Institut Oriental de la Universitat de Nàpols i des de 2004 és professor de «Buddhisme a Àsia oriental» a la UPF, càrrec que compagina, des del 2006,  amb el de conservador sènior del «Rubin Museum of Art» i el de Director de Recerca al «Tibetan Buddhist Resource Center», ambdós a Nova York.

Les seves principals línies d'investigació són la tibetologia (filologia, religions, literatura, història, art sagrat), el budisme tàntric, la civilització indo-tibetana i les cultures de l'Himàlaia. És autor d'una seixantena de publicacions, que inclouen edicions crítiques i traduccions a l'anglès de textos tibetans.