TwitterFacebookYoutubeRSS

llibrerosaSi bé els llibres ja ocupen una de les cites més importants de l'abril amb la diada de Sant Jordi, el nostre poble reforça aquesta proposta cultural amb certàmens literaris, teatre, presentacions de llibres i recitals.

La primera cita és la presentació del llibre Viure per sentir-se viu, de l'emprenedor i aventurer santjoaní Albert Bosch. Un llibre que no és d'autoajuda ni d'excursionisme però que no decebrà a qui hi busqui créixer personalment ni tampoc a qui li interessin les experiències extremes de Bosch, com el seu viatge al Pol Sud. També presentarà llibre el santjoaní Xavier Roca, que amb només 17 anys ha publicat la seva primera novel·la Els quaderns dels elements clàssics amb l'editorial digital Neurosi, després de guanyar diversos premis infantils i juvenils.

Tot i que aquest és l'any Picola, no podem oblidar altres santjoanins i santjoanines que també s'han inspirat en el nostre poble per escriure les seves obres. El Palau de l'Abadia serà l'escenari d'un recital de poesia de Teresa Bosch tres dies abans de Sant Jordi.

Ja el dimarts 23 d'abril, diada de Sant Jordi, es farà públic el veredicte i s'entregaran els premis del III Certamen Literari Joan Maragall, convocat per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, juntament amb l'Institut Escola. I recordeu que fins al dimarts 30 d'abril encara podeu participar al primer Certamen de Cartes d'Amor de Sant Joan.

Finalment, el grup de teatre santjoaní SAT ha preparat una proposta única i original. Han demanat a 15 autors relacionats amb Sant Joan que escriguin petits fragments sobre el nostre poble, i 15 actors de la companyia treballaran els textos pel seu compte fent-ne el que vulguin. El resultat de tot això no el sabrem fins al mateix dia de l'obra.

Dissabte 6 d'abril – 19.00 h
Presentació: Viure per sentir-se viu, d'Albert Bosch
Palau de l'Abadia

Dissabte 20 d'abril – 18.00 h
Recital de poesia de Teresa Bosch
Palau de l'Abadia

Dimarts 23 d'abril – 15.00 h
Entrega de premis del III Certamen Literari Joan Maragall
Teatre Centre

Dissabte 27 d'abril – 19.00 h
Presentació: Els quaderns dels elements clàssics, de Xavier Roca
Edifici El Palmàs – Auditori Jaume Nunó

Dissabte 27 d'abril – 22.00 h
Escolta! Sant Joan et parla
Teatre Centre

Fins al dimarts 30 d'abril
I Certamen literari de cartes d'amor
http://cartesdamor.santjoandelesabadesses.cat