TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest dissabte, 28 de setembre, el grup de teatre de Sant Joan de les Abadesses, SAT Teatre Centre, portarà el muntatge teatral La veu de la viola, una adaptació teatral del santjoaní Josep Garriga de la novel·la del mateix nom d’un altre santjoaní, Salvador Vergés, al teatre Els Lluïsos de Gràcia de Barcelona. Una setmana més tard, el grup farà l’última representació de l’obra a Sant Joan de les Abadesses, el dissabte 5 d’octubre.

La novel·la, que ja porta dues edicions, fou la finalista del 25è premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa i està ambientada en l’entorn rural de les comarques prepirinenques. Explica la història d’un noi, l’Aniol, que perd la parla, però gràcies a la seva capacitat i virtuosisme tocant la viola i l’amor a la seva estimada, la Núria, la recupera.

Música en directe
Aquest muntatge original, que es va estrenar al gener, va omplir les dues escenificacions que se’n varen fer a Sant Joan de les Abadesses, a més de dur l’espectacle a Olot, a principis de maig. En aquestes dues noves representacions, els actors tornaran a comptar amb l’acompanyament especial del violista osonenc Jofre Bardolet, que tocarà en directe, entre altres peces, La Veu de la Viola, de Núria Pujolràs.

Per la preparació de l’espectacle, hi han intervingut més de 40 persones, pujant a escena més de 20 actors i actrius. A part de la dificultat d’adaptar una novel·la a un text teatral, encara ho és més quan totes les persones que hi intervenen són de la mateixa Associació de Sant Joan de les Abadesses, moltes de les quals formen part de l’escola de teatre que impulsa la mateixa Associació.

Salvador Vergés
El santjoaní Salvador Vergés (1946) és mestre industrial i ha dedicat part de la seva vida a projectes industrials de matrius i motlles. Més tard, va entrar al món empresarial per dedicar-se a la impressió i al disseny d'etiquetes autoadhesives. Va néixer a la casa de pagès de la Roca de Sant Joan de les Abadesses, on va viure fins que va marxar per treballar a Olot. Des que s’ha jubilat, que es dedica a escriure i ha guanyat diversos certàmens literaris en els últims anys. 

Les entrades es poden comprar a Codetickets i a les taquilles del teatre, als horaris habituals.

LA VEU DE LA VIOLA MARC CARGOLUna de les escenes de l'espectacle. Foto de Marc Cargol 

201909 LA VEU VIOLA