TwitterFacebookYoutubeRSS

ACTUALITZACIÓ: Aquestes activitats han quedat ajornades com a conseqüència de les mesures dictades pel Govern de la Generalitat per la situació epidemiològica de la comarca i la restricció de l'activitat per fer front als contagis.

Aquest any, després de la suspensió de Juvenàlia a conseqüència de les restriccions per evitar els contagis de coronavirus, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha organitzat dues activitats, que compleixen amb les mesures sanitàries, per tal que els infants puguin gaudir de les festes tot i la situació que vivim. D’una banda, hi haurà un espectacle familiar, i també es projectarà una pel·lícula d’animació.

Aquestes activitats es faran al Teatre Centre, respectant totes les mesures necessàries per frenar la pandèmia de la Covid-19. L’aforament de l’espai serà limitat i l’accés s’obrirà un quart d’hora abans per assegurar que l’entrada de públic es faci de forma esglaonada. La sortida també es farà a poc a poc i per files. Els espectacles són gratuïts per a tothom.

Cagallufes, el follet rondinaire arriba al Teatre Centre aquest Nadal

Diumenge 27 de desembre, a les 17 h, els més menuts de la vila podran gaudir de l’espectacle Cagallufes, el follet rondinaire de la companyia Cia Patawa al Teatre Centre. L’espectacle combina titelles i cançons en directe mentre s’explica la història d'un follet que, per herència i tradició familiar, ha de fer fora del bosc a tothom que s'hi acosti. Per fer-ho, es tira llufes. El problema apareix quan el follet s’adona que, en realitat, troba a faltar no tenir amics, fer festes i compartir penes i alegries amb algú. Per això, i amb l'ajut d'una paraula màgica i una pissarra, en Cagallufes intentarà canviar aquesta dinàmica per poder gaudir de l'amistat.

202012 CAGAFULLES

Llums, càmera, acció! Ens endinsem a El bosc de Haquivaqui

El bosc de Haquivaqui és un bon lloc per viure, però els animals petits han de vigilar que els més grossos no se’ls cruspeixin. Claus, el ratolí trapella, i els seus amics tenen por de la guineu Marvin i d’altres depredadors. Però el que fa vessar el got de la paciència és que un bon dia l’eriçó Horaci intenta menjar-se l’àvia ratolineta. És aleshores quan Morten, el ratolí més assenyat, arriba a la conclusió que és l’hora de redactar una nova llei per al bosc.

Aquest és el punt de partida de la pel·lícula noruega-neerlandesa dirigida per Rasmus A. Sivertsen, rodada amb la tècnica stop motion, doblada al català pel grup català Pastorets Rock, i que ha guanyat més d’una desena de premis en festivals internacionals d’animació. La pel·lícula és una adaptació d’un llibre, que a la vegada adapta un serial radiofònic de 1952 i que és un clàssic en l’entreteniment i la cultura dels nens i nenes noruecs i bona part dels països escandinaus. A Catalunya forma part del catàleg de la distribuïdora especialitzada Pack Magic. Està recomanada per a infants a partir de 4 anys. La projecció es farà el dimecres dia 30 de desembre, a les 17 hores, al Teatre Centre.