TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim dissabte 3 de setembre, a les 18 hores, es presentarà el monogràfic de la festa major de Sant Joan de les Abadesses Va de colors, amb textos de Pep Garriga Vergés i il·lustracions i disseny de Valentí Gubianas. Va de colors ens proposa fer un viatge a través dels matisos i tonalitats del nostre entorn i el nostre poble, mitjançant relats de tota mena, que a la vegada inclouen fragments de textos d’altres autors de la nostra vila.

Un cop acabada la presentació, el Grup Fotogràfic Abadesses inaugurarà una exposició en la qual han estat treballant, a partir dels textos del monogràfic, que es podrà veure al mateix Palau de l’Abadia.

De programa de mà, a monogràfic

El monogràfic de festa major és una publicació que s'envia a totes les llars i que té l’origen en els programes de mà. Un dels més interessants que es conserven és el de 1927 (es pot publicar a la pàgina de l’Ajuntament), imprès per Oliva de Barcelona i que recull fotografies d'alta qualitat, retalls i dibuixos, i fa un recull del patrimoni i un resum de la vida social, cultural, industrial i comercial d'aquell any. A la dècada del setanta, Josep Esteve i Ramon Cotrina (membres del Grup de Vic) varen començar a escriure i encarregar textos que recollien aspectes de la nostra vila amb rigurositat, però amb un vessant divulgatiu i senzill, i en un format en A5 que ha arribat fins als nostres dies. 

La Ludwing Band, Di-Versiones, Montgrins i Montecarlo, alguns noms propis de la festa

Pel que fa a la programació de la festa major, a més dels actes tradicionals com la trobada de gegants, les serenates o el Ball dels Pabordes, pel que fa a actuacions i concerts, el divendres, el SAT Teatre Centre oferirà un monòleg de tribut a Eugenio amb Àngel Miralles, abans del correfoc amb Les Diabladesses i de l’Entrevoltes del JAS que comptarà amb un concert del santjoaní Ferran Capdevila i els grups La Ludwig Band i Les Que Faltaband. Dissabte al matí hi haurà un Vermut Alternatiu i, al vespre, un concert de Di-Versiones. Diumenge, repeteix el Fira Músics, una de les novetats de l’any passat amb els grups Sotrac, Verlaat, Sticky Bernos, Paunezz, Eli Olmic, Malas Lenguas i Tutu-keke. Dilluns, serà el torn de les orquestres Montgrins i Montecarlo.