TwitterFacebookYoutubeRSS

Ja està a la venda el número 22 de la revista SJA. La revista de la gent de Sant Joan. En aquest número hi trobareu una entrevista amb l’historiador Àngel Casals, expert en el bandolerisme català, per parlar d’Antoni Roca, un bandoler nascut a Sant Joan de les Abadesses i que, tot i que és força desconegut, la seva història està a l’altura de Serrallonga o Rocaguinarda.

També hi ha un altre article històric sobre les guerres carlines i la seva incidència en la nostra vila, que va ser seu de l’administració carlina l’any 1874; i un altre, sobre el centenari de l’oficina 26 de La Caixa.

Com sempre, la revista mescla articles i entrevistes de recerca històrica amb l’actualitat. En aquest sentit, hi ha un reportatge en memòria de Manel Pajares, figura lligada al futbol local; la crònica d’un viatge ben especial de Guifré Miquel com a observador internacional a les eleccions presidencials de Colòmbia l’any 2022; un article sobre la inauguració de la nova seu de la Biblioteca Josep Picola; un article sobre la nova galeria Espai Art60;i les seccions habituals com la dels nous comerços, la de l’IE Mestre Andreu i la llar d’infants El Molí Petit; el repàs de notícies sobre la nostra vila o Sant Joan als llibres.

La revista SJA, en línia

La SJA va néixer a principis de 2011 com un nou mitjà de comunicació santjoaní que, per la seva periodicitat semestral, se centra no tant en l'actualitat com en els reportatges més aprofundits, amb la voluntat que els mateixos santjoanins en siguin els protagonistes. La revista és confeccionada per un consell de redacció de voluntaris, que treballen en coordinació amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament. Es pot adquirir, per 2 euros, a l’Oficina de Turisme, a la Biblioteca Josep Picola i a la Impremta Garriga.

Podeu consultar les revistes anteriors al repositori documental REGIRA del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, i a la pàgina web de l’Ajuntament, amb la ruta LA VILA>Revista SJA de la pàgina principal, o clicant al següent enllaç. 

https://santjoandelesabadesses.cat/index.php/publicacions/revistes-sja

 202303 SJA 22