TwitterFacebookYoutubeRSS

El cartell de la festa d'enguany, fet pel dissenyador santjoaní Pere Esquerrà, busca capturar l'anhel i l'esperit de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses. Cada color ha estat escollit meticulosament: el vermell evoca els focs i la tradició que ens uneix, el blau fa referència a l'aigua i l'escuma que refresquen la festa, el taronja il·lumina les activitats diürnes, el lila ens submergeix en les nits festives, i el fúcsia dona pas a les sorpreses i moments divertits.

En el disseny, l'aigua és la protagonista, representant la divertida tradició de la "bogeria" amb un esquitx superior que recorda el moviment de l'aigua de roses dels pabordes quan clouen el ball. A la part inferior, l'escuma fa acte de presència, amb bombolles que, amb un toc màgic, reflecteixen els gegants, els pabordes i les sardanes. Les notes musicals al fons no són simples decoracions, sinó que ressonen amb la música i les orquestres que donen vida a la festa.

Com a peça central, l'àguila d'aigua, símbol icònic de Sant Joan de les Abadesses, sobrevola amb majestuositat. I com a base de tota aquesta composició, hi trobem com a textura dels panots de la plaça Major on la festa pren forma i ens reuneix any rere any.

202309 cartell fm