TwitterFacebookYoutubeRSS

Del divendres 8 al dimarts 12 de setembre, Sant Joan de les Abadesses viurà un any més la seva festa major. Com és habitual, la cita serà una mescla d’actes tradicionals i solemnes, amb propostes de música en directe per a tots els públics, des de diverses audicions i ballades de sardanes, al concert de Di-Versiones, passant per les propostes més juvenils de l’Entrevoltes o el Fira Músics. Les entrades per al concert de Di-Versiones es podran comprar a partir del divendres 1 de setembre, a les 10 h, a Tickètic.

Entre els artistes que actuaran a la festa hi ha Perifèria, Flashy Ice Cream i Tirand lo Band (divendres); Di-Versiones (dissabte); Irrupció, Júlia Blum, dijous Paella, Manzau, Les Salvatges, Joan Garriga al Fira Músics i l’espectacle Versión Imposible d’en David Moreno (diumenge); i les orquestres Montgrins i Montecarlo (dilluns), a més de diverses sessions de dj. en acabar els concerts o al Vermut Rural de dissabte.

Pel que fa als actes més tradicionals, el Ball dels Pabordes -diumenge i dilluns- serà com sempre el centre de la festa i els gegants, en Gentil i la Isaura, faran embadalir els infants. Aquest any, la cercavila de gegants de dissabte serà especial perquè serà la primera vegada que els de Sant Joan ballaran després dels arranjaments que se’ls han fet en els darrers mesos i també ballaran les rèpliques que se’ls ha fet, menys pesades, després de la seva benedicció.

Pel que fa a la Sardana d’Honor de diumenge, estarà dedicada a la farmacèutica M. Rosa Sunyer Creixans que va morir a principis d’aquest any, per la seva trajectòria en favor de la salut dels veïns i veïnes i per la seva contribució a la festa, amb l’elaboració de la mescla de l’aigua de roses que es llança al Ball dels Pabordes.

202309 festamajorquadrat

Una bogeria de cartell i tota la festa la butxaca amb l’app

El cartell d’enguany, dissenyat pel santjoaní Pere Esquerrà, té l’aigua com a element central, en una evocació a la bogeria, un dels actes més singulars de la festa. També hi ha l’àguila de l’escut feta amb aigua encapçalant el cartell, amb un esquitx d’aigua que s’assembla al que fan les morratxes durant el Ball dels Pabordes. Podeu veure una explicació completa clicant aquí.

D’altra banda, com els darrers anys, podeu consultar tota la programació i fer cerques dels actes i estar al dia dels canvis d’última hora en una aplicació web. Es tracta d’una pàgina que es pot instal·lar al mòbil com a accés directe i que no ocupa espai al dispositiu mòbil. També es pot consultar des d’un ordinador.

202309 festa major app