TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan de les Abadesses celebrarà la Festa del Grito el dissabte 23 de setembre, amb un programa d'actes que inclou parades de productes artesanals mexicans, un taller infantil, un partit de futbol, una conferència, trencament de pinyates, un espectacle de dansa i música, i un concert de mariachis, a més de l’acte central del Grito.

La festa començarà a les 10 h amb l'obertura de les parades de productes artesanals mexicans, on es podran trobar articles de roba, bijuteria, artesania tradicional i productes alimentaris. A les 11 h, tindrà lloc un taller infantil "Hago mi piñata" i un trencament de pinyates a càrrec de México Baila. També a les 11 h, es disputarà un partit de futbol 7 entre un combinat mexicà i el CE Abadessenc, al Camp Municipal d'Esports.

A les 12 h, el Dr. Sam Abrams impartirà una conferència sobre Agustí Bartra, poeta català exiliat a Mèxic. A les 16.30 h, es repetirà el trencament de pinyates, i a les 17.30 h, tindrà lloc l'espectacle de dansa "Desde la raíz", a càrrec del Ballet México Baila.

La festa clourà amb el Grito de Independencia, que serà pronunciat per l'Hble. Sra. Claudia Pavlovich, Cònsol Titular del Consolat General de Mèxic a Barcelona. Seguidament, s'interpretaran l'Himne Nacional Mexicà i la sardana Un Santjoaní a Mèxic del Sr. Ramon Oliveras. A les 19.30 h, tindrà lloc l'espectacle "La magia de mi tierra", a càrrec d'Internacional Mariachi Imperial "Elegancia Mexicana", sota la direcció del Sr. Tomás Pitayo.

La Festa del Grito de Sant Joan de les Abadesses celebra els llaços històrics i culturals entre Catalunya i Mèxic, en particular el naixement a Sant Joan de les Abadesses de Jaume Nunó i Roca, compositor de l'himne nacional mexicà.

La relació entre la nostra vila i el poble mexicà fa que la de Sant Joan sigui una de les festes pàtries mexicanes més importants a Catalunya. Aquesta festa és una oportunitat per celebrar la cultura mexicana i gaudir de la música, la dansa i la gastronomia d'aquest país.

202309 GRITO 2