TwitterFacebookYoutubeRSS

La Fundació Emma, el centre de dia i residència per a gent gran de Sant Joan de les Abadesses, ha finalitzat la reforma integral de la seva cuina. L'objectiu de la reforma és millorar l'eficiència i la sostenibilitat de l'espai, així com facilitar les tasques de l'equip de cuina.

La reforma ha consistit en la renovació de tot l'equipament de la cuina, així com dels revestiments, sostres, terra i finestres. A més, s'han incorporat nous elements que facilitaran les tasques a la cuina, com ara una marmita i una paella basculant.

Amb la reforma, la cuina de la Fundació Emma esdevé un espai més eficient i sostenible. Els nous equips utilitzen energies renovables i tenen un baix consum d'energia. A més, s'han incorporat mesures per reduir el malbaratament d'aliments.

Actualment, la Fundació Emma té capacitat per atendre prop de 60 persones residents, 15 persones que utilitzen el centre de dia i unes 5 de menjador social. Per tant, diàriament es preparen entre 70 i 75 menús a cada esmorzar, dinar i sopar. L’actuació ha tingut un cost de 146.904 € i s’ha finançat amb fons propis.

Cap a uns menús millors per a persones amb dificultats de masticació o deglució

La nova cuina també permetrà donar un impuls a l’objectiu de millorar els menús basals i els menús triturats, per a persones que tenen dificultats per a mastegar o empassar-se el menjar, que va iniciar-se fa un any amb l’adquisició de maquinària permeten triturar els aliments però mantenint-ne la consistència, separant sabors i olors. Aquestes textures permeten jugar amb la presentació als plats, fent-los menys monòtons, però també permetent que la persona pugui identificar i escollir què menja a cada moment o si barreja o no els diferents elements, a la vegada que els pot menjar amb forquilla, tal com ho feien quan no tenien dificultats.

202309 CUINA F EMMA