TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest pròxim dissabte, l'Espai Art Abadia serà l'escenari de la inauguració d'una exposició emotiva i expressiva, "Gres d'aigua". Aquesta mostra artística representa un diàleg entre dos llenguatges artístics, portat a la vida per la ceramista Maria Teresa Capeta i l'escriptor i pedagog Joan Soler i Amigó, que va morir el gener de l'any passat.

La sèrie "Gres d'aigua" és una col·lecció de ceràmiques creades per Maria Teresa Capeta, que ha trobat inspiració en la naturalesa canviant del mar. La seva obra capta la dansa etèria de l'aigua i la llum, encapsulant moments de moviment i quietud, color i silenci, tot destil·lant una essència de poesia visual. En resposta a aquesta obra ceràmica, Joan Soler i Amigó va teixir un conjunt de poemes que reflecteixen i amplifiquen la bellesa i l’emoció capturada en cada peça de ceràmica.

Aquesta col·laboració artística única, que ara es materialitza en forma d'exposició, serveix com a homenatge pòstum a la figura de Joan Soler Amigó i la seva contribució a la cultura de Badalona i de Catalunya.

Amb una composició que recorda una música de cambra intimista per a dos instruments, verb i fang, la mostra promet als visitants una experiència artística profundament evocadora i enriquidora. A través de l'exploració de la ceràmica i la poesia, Maria Teresa Capeta i Joan Soler i Amigó ens conviden a una reflexió sobre la bellesa efímera i la poesia inherent en la nostra existència quotidiana. Podeu escoltar a Maria Teresa Capeta en aquesta entrevista a La Veu:

 

cartell gres i aigua