TwitterFacebookYoutubeRSS

 

FITXA TÈCNICA:

Longitud: 20,5 km fins a ermita Santa Magdalena de Perella
Desnivell aproximat: + 800m / - 650m
Dificultat: difícil / difícil
Temps: 7 h
Punt de sortida de Sant Joan: Parada d’Autobusos
Senyalització: Rectangle groc i blanc

Observacions: Per tornar a Sant Joan de les Abadesses cal agafar el GR-1 6’5 km; 2h; + 80m / - 230m (Rectangle vermell i blanc).

INFORMACIÓ SOBRE LA RUTA:

Amb un traçat circular, passa per les quatre ermites que hi ha al terme municipal de Sant Joan, tres d'elles romàniques: Sant Antoni de Pàdua, Santa Llúcia de Puigmal, Sant Ponç d'Aulina i Santa Magdalena de Perella. Aquesta ruta combina art i paisatge: des de Sant Antoni teniu un mirador esplèndid de la vall i una àrea de pícnic sota la pineda amb graelles per gaudir d'un bon àpat enmig de la natura.
Sant Antoni de Pàdua, situada al cim d’un turó (1040 m) amb magnífiques vistes sobre la vall de Sant Joan de les Abadesses. L’actual ermita fou construïda el 1852 però en tenim notícies des del 1635.
Santa Llúcia de Puigmal, església romànica documentada l’any 913. A pocs minuts de l’ermita, a l’esquerra del sender, hi ha els Gorgs de Santa Llúcia, un indret bonic on refrescar-se.
Sant Ponç d’Aulina, possiblement del segle XII, encara que ha patit modificacions posteriors, està situada al cim d’un turó envoltat per les muntanyes del Capsacosta, les carenes de Collabós i Serra de Cambres.
Santa Magdalena de Perella, ermita que es troba al cim d’un turonet, al costat de la casa de Perella. Des d’aquest turó es pot gaudir d’una bona vista de tota la Vall del Ter. L’ermita és del segle XII.


 

 

Aquest video permet veure i gaudir del bucòlic paisatge a través de la Ruta de les 4 ermites

 

PLÀNOL - RUTES I SENDERSsenders-imatge