TwitterFacebookYoutubeRSS


La Ruta del Ferro i del Carbó és un traçat de via verda de 12 km. Segueix l'antic traçat de la via del tren i les vagonetes que portaven el carbó de les mines d'Ogassa.
És ideal per fer en família, en bicicleta o a peu, per la seva poca dificultat. Surt de Ripoll, del pàrquing de Can Guetes on hi trobareu el CAT (Centre d'Acollida Turística) i el Centre d'Interpretació de la Via Verda, on es poden llogar bicicletes, i arriba a Sant Joan de les Abadesses, al Parc de l'Estació, on es pot continuar de camí cap a Ogassa.
Tot el traçat és asfaltat i està flanquejat per vegetació: el desnivell total és de 160 metres i hi ha un suau pendent de l'1%.

Pels amants de la BTT, el Ripollès us proposa diversos circuits de grans desnivells i dificultat. El Centre BTT del Ripollès us ofereix 21 rutes homologades i senyalitzades, amb diferents graus de dificultat.

Trobareu el Punt d'Acolliment a l'Alberg rural La Ruta del Ferro, situat al Parc de l'Estació de Sant Joan de les Abadesses, a peu de la via verda, on s'ofereix informació sobre les rutes i lloguer de bicicletes, entre d'altres serveis.

 

 

Continua llegint

FITXA TÈCNICA:

Longitud (d’anada): 13,5 km
Desnivell aproximat: +250 m
Dificultat: fàcil fins a Sant Joan de les Abadesses.
Mitja-alta fins a Ogassa
Temps: 3,5 h

alberg_consorci

INFORMACIÓ SOBRE LA RUTA:

Itinerari que uneix Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Ogassa seguint l’antic traçat de la via del tren. El tren arribà a Sant Joan de les Abadesses el 1880 per transportar el carbó extret de les mines d’Ogassa i cent anys més tard circulà l’últim tren. Amb aquest itinerari reviurem el passat a través del patrimoni industrial conservat com les diferents estacions i caselles de la línia ferroviària. També podrem gaudir de la natura, ja que el traçat transcorre paral·lel al riu Ter i pel costat de camps de cultiu i de pastura. Cap a la meitat de la ruta trobarem el Pantà de Cal Gat on podrem gaudir d’un petit itinerari al voltant del pantà amb plafons explicatius de la flora i la fauna. Per més informació sobre la ruta i enllaç amb la Ruta del Carrilet d’Olot: www.viesverdes.org