TwitterFacebookYoutubeRSS

Pancarta-MCA-petitEl pròxim dissabte 26 de juliol, a les 11 hores, s'inaugura la sisena edició del Mercat del comte Arnau de Sant Joan de les Abadesses dintre del Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau, instal·lat a la Vila Vella de la població. Les parades i els activitats hi seran fins al diumenge 27 de juliol a les 20 h.

Es tracta d'una iniciativa impulsada per l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i Brivall Produccions, i amb la col·laboració de Terra de Comtes i Abats, Consell Comarcal del Ripollès, Associació de Veïns de la Vila Vella, Unió de Botiguers de Sant Joan de les Abadesses, Diputació de Girona, Costa Brava Pirineu de Girona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ripollès Desenvolupament i Comissió del Comte Arnau.

Més de 50 parades i desenes d'activitats d'animació

En aquesta edició ja han confirmat prop de 50 parades d'arreu de Catalunya que oferiran productes del Ripollès, i de comarques veïnes, com embotits, formatges, pa i coques. D'altres parades faran demostracions de l'elaboració de productes medicinals amb plantes, d'un vi calent de l'època, de la fabricació de cola per a sabaters, o de la fabricació de cartes catalanes (condecorades pel Premi Nacional d'il·lustració "Jules Vernes").

flyer-mercat-CARA-A

També hi haurà espai per a artesania amb fusta, una zona de degustació i una taverna amb productes de la terra, d'Argentina, pizzes, cruixents de pollastre i creperia. Comptarà amb un espai infantil amb espectacles i atraccions, danses que reviuran diferents aspectes del mite del Comte Arnau, tir a l'arc, una zona esotèrica amb tarot, cristalls i herbes remeieres, àguiles, i música medieval renaixentista i del Ripollès. També destaquen els espectacles itinerants i la col·laboració especial de "La Orden de la Espada", integrants dels "Hereus de la Història" que tenen suport d'institucions com la UAB, del màster en cultures medievals de la UB i Arqueo Thalassa, i la presència de la figura del Comte Arnau muntat a cavall, entre les activitats més destacades.

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, espera rebre a la població prop de quatre mil persones d'arreu de Catalunya interessades en conèixer el Mercat del comte Arnau i els productes típics de Ripollès i comarques veïnes. Aquest mercat forma part del Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau, un cicle multidisciplinari que, enguany, té una duració de nou setmanes consecutives en què inclou espectacles de teatre, dansa i música sobre el mite. El cicle es complementa amb visites guiades pel municipi, el monestir i el Centre d'Interpretació del Mite del comte Arnau.

arnau2014-MERCAT-PEQUEcliqueu el plànol per veure'l més gran

Consulta la informació completa del XIX Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau en aquest enllaç