TwitterFacebookYoutubeRSS

El pròxim dissabte 3 de juny a les 18 h s'inaugura l'exposició "Elogi del quadrat. Pintures i aiguatintes" de l'artista Joaquim Chancho. L'exposició, que es podrà visitar fins al 24 de setembre, es desenvolupa al voltant de la figura del quadrat, que l'artista descriu com un "espai d'absències", un "espai de recolliment i de silenci", però també una "gàbia amb la porta oberta" en la qual l'artista se sent alliberat.

En la planta baixa de l'exposició, els visitants podran contemplar cinc aiguatintes que pertanyen a la sèrie "Grans Formats", realitzats sobre planxes d'alumini de 100 x 100 cm, estampats sobre paper Arches de 400 grams. Aquestes obres es van realitzar al taller de Tristan Barbarà el 2007. La mostra ha estat possible gràcies a Virgili Barbarà i al seu fill Om, que han aportat bona part de les obres.

A la primera planta, l'exposició es completa amb set pintures de format quadrat i un díptic. Les línies internes d'aquestes obres es desplacen d'un costat a l'altre del quadrat, en direcció vertical i horitzontal, tenint en compte les divisions preestablertes a la meitat i a una quarta part de cada costat del quadrat.

Joaquim Chancho

Va néixer el 1943 a Riudoms, Tarragona, Espanya. És un pintor que crea diàlegs entre el gest lineal i l'escriptura de signes i lletres. L'acció i el ritme emergeixen de la simplicitat de les línies verticals i horitzontals en cerca del camí paral·lel que la pintura traça en el llenç.

Ha guanyat nombrosos premis prestigiosos de dibuix i pintura, incloent-hi el premi de pintura de la Biennal de Tarragona de 1987. Les seves obres s'han exposat en nombroses exposicions individuals i col·lectives, i es poden trobar en diverses col·leccions públiques com el Stedelijk Museum Amsterdam, el CaixaForum Barcelona, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Centro de Arte Caja Burgos (CAB) i el Patio Herreriano - Museo de Arte Contemporáneo Español, a Valladolid.

L’exposició estarà oberta al públic de dilluns a dissabte, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h, i diumenges, de 10 a 14 h

cartell chancho