TwitterFacebookYoutubeRSS
L'acte d'entrega de la placa al germà de M. Rosa Sunyer

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha dedicat la Sardana d'Honor de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses a M. Rosa Sunyer Creixans, que va morir el 30 de novembre de 2022. La seva tasca al capdavant de la farmàcia durant dècades, aconsellant i atenent els santjoanins i santjoanines, ha tingut un gran impacte en la nostra vila i en la salut de la nostra gent. Cal destacar que aquesta és la primera vegada que una dona rep aquest homenatge, després de tants anys.

La Maria Rosa també tenia altres aficions menys conegudes. Una de les que va conrear fou l’escriptura, i va arribar a publicar fins i tot un llibre amb els seus poemes. Hi ha una altra contribució de la Maria Rosa Sunyer, desconeguda per a la immensa majoria de vilatans, i que té a veure amb la Festa Major, que és que era ella qui elaborava l’aigua de roses amb la qual els pabordes ruixen les pabordesses i el públic durant el ball, amb una fórmula que ella va millorar. Podem afirmar, doncs, que ella ha posat olor i perfum a les nostres festes majors.

Podeu descarregar el text íntegre que es llegeix abans de la Sardana d'honor clicant aquí.,

D'altra banda, La Veu, l'emissora municipal de Sant Joan de les Abadesses, inicia avui la celebració dels seus 40 anys de vida, i ho fa recuperant una entrevista a M. Rosa Sunyer, feta l'any 1994 pel doctor Josep Maria Vilaseca, en el programa Viure amb Salut.